Exchange

Binance mag niet in Malta opereren

Volgens de autoriteit van financiële diensten in Malta, hebben zij de cryptocurrency exchange Binance nooit officieel goedgekeurd. Hierdoor mag de exchange eigenlijk officieel niet in het land opereren.


Statement Binance onterecht

Dit maakt de autoriteit van financiële diensten in het land bekend in een openbare verklaring. Hierin staat dat Binance niet officieel is goedgekeurd om in de crypto-valutasfeer in Malta te opereren.

Volgens de autoriteit heeft Binance ten onrechte in recente media-rapporten aangegeven dat het een door Malta gereguleerd cryptocurrency-bedrijf is. Hierdoor valt de exchange niet onder wettelijk toezicht door de autoriteit.

Ook is het in Malta vereist dat een cryptocurrency-geretaleerde onderneming over een MFSA-licentie moet beschikken. Zonder deze licentie mag de onderneming niet in het land opereren. Het is onzeker of Binance over alle benodigde wettelijk vereiste licenties in het land beschikt.


Geen vast kantoor

Volgens Binance wordt het team gevormd door mensen die decentraal werken, waar zij op dat moment dan ook zijn. De crypto exchange heeft dan ook geen vaste kantoren in Shanhai of in China.


BTC Halving niet ingeprijst

Eerder vandaag heeft Newsbit een bericht gepubliceerd over de BTC halving. Zo heeft Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, laten weten dat volgens hem de BTC halving nog niet is ingeprijst. De BTC halving staat gepland op 12 mei 2020. Wat betekent dit allemaal? Lees dit en meer in dit artikel!