Bitcoin

CEO van Binance, zegt dat Bitcoin halving nog niet is ingeprijst

Changpeng Zhao, de oprichter en CEO van de belangrijkste crypto Exchange, Binance, suggereerde dat de prijs van Bitcoin nog niet is aangepast aan de halving van de aankomende blokbeloning.


De vraag neemt toe terwijl het aanbod afneemt

Zhao zei tijdens een interview op 20 februari dat de prijs van Bitcoin in de toekomst meer opwaartse beweging zal zien.

De CEO legde uit dat historisch gezien de halving van de blokbeloningen van Bitcoin een positieve invloed heeft op de prijs van de coin. Hoewel hij toegaf dat historische gebeurtenissen niet noodzakelijk toekomstige gebeurtenissen voorspellen, merkte hij op dat miners bijna twee keer zoveel moeten uitgeven om een enkele munt te minen.

Daarnaast liet Zhao weten dat de prijs van een aandeel wordt bepaald door de vraag, niet de productiekosten. Echter is het wel zo dat Zhao verwacht dat miners niet bereid zullen zijn om onder de productieprijs te verkopen.

Zhao vertelt dat minder inflatie één van de gevolgen is van een kleinere Bitcoin blokbeloning wat ook de prijsstijging zou moeten helpen. Hij merkte op dat de effecten van een lagere muntproductie zullen worden versterkt door een toenemend aantal gebruikers in de cryptomarkt. Hij zei het volgende:

“De vraagzijde neemt toe, de aanbodzijde daalt.”

Zhao legde echter ook uit dat hij verwacht dat er enige weerstand zal zijn die de Bitcoin prijs enige tijd rond de $10.000 zullen houden.

“Er zijn psychologische barrières rond mooie ronde getallen. $10.000 is een heel mooi rond getal, dus de prijs zal daar wat rondom heen gaan schommelen. ”


Beleggers worden steeds optimistischer over Bitcoin

De Bitcoin prijs is momenteel weer tot iets onder de $10.000 gedaald. Echter zijn de vooruitzichten voor Bitcoin volgens veel experts heel positief.

Marktanalist Keith Wareing rapporteerde deze week dat Bitcoins stijgende voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen hoger lag dan zijn gemiddelde over 200 dagen. Dit zeldzame bullish teken staat bekend als een “golden cross“. Hij suggereert dat Bitcoin in slechts twee maanden een prijs van $26.000 zou kunnen bereiken.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?