Exchange Nieuws

Binance-partner Latam Gateway verkrijgt licentie in Brazilië voor betalingsdiensten

Een nieuwe ontwikkeling schittert aan de horizon van de Braziliaanse cryptowereld. Latam Gateway, de trotse partner van Binance, heeft zojuist een felbegeerde licentie bemachtigd om te opereren als een gerespecteerde betalingsinstelling en uitgever van elektronisch geld in het Zuid-Amerikaanse land.

Latam Gateway versterkt positie in crypto-markt

Lokale mediaberichten laten weten dat Latam Gateway, de toegewijde betalingsprovider voor Binance in Brazilië, op 19 mei de zegen van de centrale bank van het land ontving om dienst te doen als betalingsinstelling en uitgever van elektronisch geld. Dit is zonder twijfel een grote mijlpaal voor de uitwisselingsgigant, aangezien Brazilië wordt aangemerkt als een van de belangrijkste wereldwijde markten voor Binance, zoals eerder werd aangekondigd.

De rol van Latam Gateway is van onschatbare waarde voor buitenlandse bedrijven die hun vleugels willen uitslaan in Brazilië. Ze bieden de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de Braziliaanse real, en momenteel is Binance de enige crypto-cliënt in het land. Andere opmerkelijke klanten zijn gerenommeerde gamingbedrijven zoals Codashop, Moedaz en Game Hollywood. Het partnerschap tussen Binance en Latam Gateway dateert al van juni 2022, nadat de eerdere samenwerking tussen Binance en Capitual in Brazilië een einde had gekregen.

Het is geen wonder dat Brazilië als een magneet werkt op cryptobedrijven, gezien de indrukwekkende bevolking van bijna 214 miljoen mensen. In januari bundelden Binance en Mastercard hun krachten om een prepaid-cryptokaart op de markt te brengen, waarmee de Braziliaanse bevolking aankopen kan doen en rekeningen kan betalen met behulp van meer dan 14 crypto-activa, met realtime conversie naar fiat-valuta. Uiteraard moeten kaarthouders voldoen aan de strenge “Ken uw klant”-normen (KYC).

Coinbase breidt activiteiten uit terwijl Binance onder het vergrootglas ligt

Niet alleen Binance speelt een grotere rol in Brazilië, maar ook Coinbase breidt zijn activiteiten uit in dit veelbelovende land. Sinds maart werkt deze beurs samen met lokale betalingsproviders om cryptoaankopen, stortingen en opnames in de lokale valuta mogelijk te maken. Coinbase is al sinds 2021 actief in Brazilië, toen ze een technologiehub oprichtten om hun waardevolle cryptodiensten aan Braziliaanse gebruikers aan te bieden.

De Braziliaanse autoriteiten houden de crypto-bedrijven nauwlettend in de gaten. Geruchten wijzen erop dat Binance momenteel het brandpunt van onderzoek is, omdat zij vermoedelijk klanten hebben bijgestaan bij het omzeilen van stoporders op investeringen in crypto-derivaten.

Het jaar 2020 zag de Braziliaanse Securities and Exchange Commission een stoporder uitvaardigen voor crypto-derivaten. Volgens lokale wetgeving worden futures-contracten beschouwd als effecten, ongeacht de aard van de onderliggende activa. Uit documenten van het lopende onderzoek blijkt dat het platform van Binance instructies gaf aan Braziliaanse gebruikers om hun taalinstellingen te wijzigen, zodat ze toegang konden krijgen tot de Futures-sectie van Binance.

Het is niet enkel in Brazilië dat de autoriteiten de cryptobeurs onder het vergrootglas houden. Ook Canadese en Amerikaanse effectenregulatoren hebben soortgelijke onderzoeken ingesteld naar Binance, wat de groeiende internationale aandacht voor deze speler in de cryptowereld benadrukt.

Exchange nieuws

Binance bevriest $4,4 miljoen aan crypto van Noord-Koreaanse hackers
Coinbase bijna klaar met zijn eigen blockchain netwerk
FTX lijkt bezig te zijn met nieuw plan om herlancering mogelijk te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren