Exchange

‘Binance Ranking op CoinMarketCap is beschamend’

De Chief Strategy officer van de crypto exchange OKEx is het niet eens met de recente wijzingen in de ranking van CoinMarketCap. Ze noemt de site nu ‘dood en onbetrouwbaar.’

De CSO van de exchange, genaamd Alysa Xu, zei: “Eerlijkheid en rechtvaardigheid vormen de basis van betrouwbare ranglijsten. Dit is niet meer het geval en daarom is CMC ten dode opgeschreven.”


CoinMarketCap verandert zijn statistieken

Binance steeg onlangs plotseling naar de top van CMC’s crypto exchange ranglijst nadat de site de gedachte veranderde waarmee het de lijst samenstelde. CMC rangschikt de lijst nu op basis van webverkeer, in plaats van liquiditeit of volume. Dat Binance plotseling boven aan staat is niet geheel verrassend. Binance nam CMC ongeveer zes weken geleden over en betaalde enkele honderden miljoenen dollars voor het platform.

In november 2019 zei Carylyne Chan, destijds chief strategy officer en waarnemend CEO van CoinMarketCap nog, dat ze de exchange rankings op basis van webverkeer niet goedkeurde. Toch is het nu veranderd. Binance CEO, Changpeng Zhao, noemde de bijgewerkte statistiek in een tweet van 14 mei en legde uit:

“Deze ranking is momenteel sterk gericht op webverkeer, niet 100% nauwkeurig, maar beter dan voorheen. We zullen de rankings blijven aanpassen zodat het zo goed mogelijk de werkelijkheid weerspiegelt.”


Andere statistieken zijn veel belangrijker

Xu vertelt in haar verklaring dat het aantal bezoekers helemaal niet de belangrijkste statistiek is als je een dergelijke ranglijst opmaakt. De bewaring van miljarden aan gebruikersactiva en liquiditeit is vele malen belangrijker. Ook de klantervaringen en de service die een exchange biedt is belangrijk en dat wordt niet genoeg meegenomen.

“In het tijdperk van mobiel internet in 2020 is de lijst met webparameters onwetend of schaamteloos”, zei Xu over het nieuwe formaat van CMC.