Exchange

Binance koopt CoinMarketCap – CEO legt uit waarom

Gisteren was het nog niet helemaal duidelijk of het een 1 April grap was of niet, maar vandaag lijkt het er wel degelijk op dat Binance CoinMarketCap heeft gekocht. De prijs die de exchange heeft betaald is niet bekendgemaakt maar er gaan geruchten dat dit rond de $400 miljoen zou liggen. De CEO van Binance, genaamd Changpeng Zhao, vertelt dat de deal op 31 maart werd gesloten, hoewel er al enkele maanden geleden een mondeling akkoord was bereikt.


De aankoop van $400 miljoen

CoinMarketCap (CMC) is een website die prijzen, volumes en andere statistieken voor maar liefst 5.290 cryptocurrencies laat zien. De website bestaat al vanaf 2013 en is uitgegroeid tot de grootste website in de hele cryptowereld.

“Het is echt een goede website en ik denk dat we kunnen helpen deze verder te laten groeien”, zei Zhao donderdag in een interview met CoinDesk, eraan toevoegend dat hij geen onmiddellijke plannen had om CMC te veranderen.

Zhao zei dat het domein onafhankelijk zal blijven van Binance onder een holding zou vallen. Dit om de zorgen over mogelijke belangenconflicten weg te nemen. Ondanks deze uitspraak vertellen een aantal bekende personen uit de cryptowereld dat ze een toekomst zien waarin CoinMarketCap kan dienen als marketingkanaal voor Binance. Hierin kan de website klanten naar de exchange leiden.

Veteranen uit de branche vertelden CoinDesk dat ze een toekomst zien waarin CMC kan dienen als een marketingkanaal voor Binance en potentiële klanten naar de uitwisseling kan leiden. Zhao daarentegen kenmerkte het als een eenvoudige, zij het grote, aankoop van een cashflow-positief bedrijf. “Het is veruit de grootste aankoop die we tot nu toe hebben gedaan”, zei hij over de deal.

De overname van de website toont aan dat Binance de individuele belegger als grootste klant beschouwt. Dit terwijl andere exchanges de institutionele belegger beschouwen als grootste klant.


CoinMarketCap heeft de meeste gebruikers

CoinMarketCap is een website die enorm veel bezoekers trekt. Alexa van Amazon rangschikt CMC zelfs als de op 570 meest bezochte website wereldwijd in de afgelope 90 dagen. Ter vergelijking: Binance en Coinbase komen op plaats 1.688 en 1.562.

Changpeng Zhao vertelt dat hij al tijden lang geïnteresseerd was in CoinMarketCap maar dat de site nooit te koop was. Nu de site toch verkocht is treedt de oprichter, Brandon Chez, terug.

Eerder deze week meldde cryptoplatform ‘The Block’ als eerst dat de aankoop in de maak was. het platform schreef dat er zo’n $400 miljoen dollar aan contanten en aandelenopties wordt betaald voor de website.

Hoewel Chan en Zhao weigerden om daadwerkelijke cijfers over de overname te geven, onder verwijzing naar niet-openbaarmakingsovereenkomsten, bevestigde Zhao dat het de grootste aankoop van Binance tot nu toe was.

“CoinMarketCap heeft meer gebruikers dan enig ander product in de crypto-wereld,” zei Zhao. “Hoewel hun mechanisme voor het genereren van geld niet zo sterk is als Binance, hebben ze wel de gebruikers – het is een zeer waardevol platform.”

Al met al kunnen we wel stellen dat het een enorme aankoop is, qua geld, maar ook qua dominantie van Binance. De exchange blijft uitbreiden en de aankoop van CoinMarketCap is een enorme stap om de komende jaren de grootste exchange ter wereld te blijven.