crypto_tokens Persbericht
Binance, Blockchain

Binance-rapport: Crypto-adoptie, gebruik en innovatie in goede gezondheid

Binance, momenteel de grootste cryptocurrency-exchange op basis van handelsvolume, heeft zijn halfjaarlijkse marktrapport gepubliceerd. Dit grondige 120 pagina’s tellende onderzoek beslaat belangrijke industriesectoren zoals Bitcoin, layer-1s, layer-2s, stablecoins, DeFi en NFT’s, en kijkt ook naar financiering, institutionele acceptatie, metaverse en gaming.

Uitgebreide rapport biedt positief overzicht

Het uitgebreide halfjaarlijkse rapport biedt een overzicht van de acceptatie, het gebruik en de innovatietrends van cryptovaluta in alle belangrijke categorieën. Het rapport presenteert overtuigend bewijs dat de crypto-industrie in een betere gezondheid verkeert dan verwacht, wat een solide basis biedt voor groei in de tweede helft van dit jaar en daarna in 2024.

Het handelsvolume van Bitcoin (BTC), de toonaangevende cryptocurrency qua marktkapitalisatie, is tot nu toe met 185% gestegen, dit terwijl Bitcoin-netwerktransacties met 58% zijn toegenomen en de gemiddelde transactiekosten met 143%. Deze groei wordt grotendeels toegeschreven aan de opkomst van Ordinals, die het creëren en verhandelen van NFT’s op het Bitcoin-netwerk mogelijk maakt.

Tegelijkertijd is de hashrate die nodig is om de Bitcoin-blockchain te beveiligen met 40% YtD toegenomen, wat heeft geleid tot een stijging van 43% in de mining-moeilijkheid.

Het grondige halfjaarlijkse rapport van Binance maakt gebruik van sentimentonderzoek en on-chain-analyses om een duidelijk beeld te krijgen. Sinds januari is de Bitcoin Fear & Greed Index verdubbeld, wat wijst op een toename van het vertrouwen onder ondernemers.

Marktkapitalisatie Solana meest gestegen

In het Binance-onderzoek is vastgesteld dat de marktkapitalisatie van Solana in de eerste helft van het jaar het meest is gestegen in vergelijking met andere layer 1 (L1) blockchains.

BNB Chain presteerde het beste qua netwerkprestaties, met een dagelijkse transactiegroei van 113% ten opzichte van Ethereum’s 48%. Ook wat betreft actieve adressen presteerde BNB Chain beter met 118% groei vergeleken met Ethereum’s 63%.

Andere interessante L1-ontwikkelingen zijn onder andere Avalanche’s onderzoek naar subnetten, dat technologiebedrijven aantrekt, en de nieuwe gedeelde beveiligingsconcepten van Cosmos.

Het rapport benoemt ook twee opvallende trends van het jaar: de uitbreiding van liquid staking en de opkomst van LSTfi (de combinatie van liquid staking tokens en DeFi). LSTfi zag sinds april een opmerkelijke groei van 460% in totale waarde.

Groei van Layer 3-apps

Het Binance-rapport belicht ook de ontwikkelingen rondom laag 2-blockchains, waarbij de uitbreiding van zkEVM’s en de aanstaande overstap van Polygon naar Polygon 2.0 als opvallende hoogtepunten worden genoemd. Een andere opkomende industrie die in detail wordt behandeld, is de groei van L3’s, app-specifieke ketens die verbonden zijn met huidige layer-2’s.

Ook top stablecoins en nieuwe concurrenten hebben terrein gewonnen in 2023.

Aan de andere kant is het opvallend dat, ondanks de dalende transactiekosten, DeFi-gebruikers tot nu toe met 43% zijn gestegen en zelfs de NFT-volumes hoger zijn dan in het tweede kwartaal van 2022.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken