Binance, crypto beurs
Binance, Exchange

Binance sluit Banco de Venezuela uit van P2P-betalingen

Binance, ‘s werelds grootste crypto-exchange, heeft Banco de Venezuela, als betaalmethode op zijn Peer-to-Peer (P2P) handelsdienst verwijderd.

Deze beslissing komt in navolging van vergelijkbare maatregelen die eerder zijn genomen ten aanzien van gesanctioneerde Russische banken en lijkt een onderdeel te zijn van bredere inspanningen om te voldoen aan internationale financiële sancties.

Banco de Venezuela verwijdert uit P2P-Betalingsopties

Volgens meldingen van Venezolaanse gebruikers is Banco de Venezuela deze week uit de P2P-betalingsopties van Binance verdwenen, wat volgt op een reeks eerdere verwijderingen van Russische banken door de uitwisseling. De duidelijke motivatie achter deze stap lijkt verband te houden met het rapport van de Wall Street Journal van 24 augustus, waarin werd gewezen op de betrokkenheid van de beurs bij het omzeilen van internationale financiële sancties.

Banco de Venezuela is een van de grootste financiële instellingen van het land. Volgens beschikbare statistieken van eind jaren 2000 bekleedde het de derde plaats met een marktaandeel van meer dan 11% op de lokale markt. In 2009 werd het door een particuliere holding, Grupo Santander, aan de overheid verkocht voor ongeveer $1 miljard. De sancties, opgelegd door het Amerikaanse ministerie van Financiën als reactie op de onderdrukking van de protesten in 2014 en 2017, werden in 2018 en 2019 uitgebreid naar Venezolaanse overheidsfunctionarissen en aanverwante instellingen.

Andere banken wel nog op P2P-platform

Volgens lokale berichtgeving blijven particuliere Venezolaanse banken zoals Banesco, Banplus, BBVA Provincial en andere banken nog steeds vermeld op Binance’s P2P-platform.

De recente aandacht voor het opnemen van gesanctioneerde banken in crypto P2P-betalingsopties kwam vorige week aan het licht toen de Wall Street Journal onthulde dat Tinkoff Bank en Sberbank als betaalmethoden op Binance werden vermeld. Op dezelfde dag verdwenen Tinkoff en Sberbank echter van het Binance P2P-platform, hoewel de opties met hun respectievelijke merkkleuren ‘geel’ en ‘groen’ nog steeds zichtbaar waren. Op 25 augustus werd bevestigd dat de gesanctioneerde banken volledig van de lijst waren verwijderd, aldus een woordvoerder van Binance.

Op 28 augustus volgden 2 andere grote crypto-exchanges, OKX en ByBit, als slot het voorbeeld van Binance door gesanctioneerde Russische banken uit te sluiten van hun betalingsmogelijkheden.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken