Nieuws

Binance start met accepteren van fiat-valuta

Cryptocurrency-exchange Binance is begonnen met het accepteren van fiat-valuta’s via online betalingsservice Alipay en mobiele berichten- en betalingsapp WeChat.


Ook nog peer-to-peer transacties

CEO Changpeng Zhao bevestigd dat Binance fiat-valuta’s gaat accepteren in een tweet op 9 oktober. Zhao maakte snel duidelijk dat Binance niet rechtstreeks met WeChat of Alipay werkt en dat gebruikers ze nog steeds kunnen gebruiken voor peer-to-peer transacties.

De stap volgt op de implementatie van Binance’s peer-to-peer-handel voor Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en Tether (USDT) tegen de Chinese yuan (CNY) eerder op 9 oktober. De service zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor Android-gebruikers die al minimaal 30 dagen Binance-accounts hebben. De ondersteuning voor iOS zal nog volgen.


De actieve uitbreiding van het assortiment van Binance

Op 7 oktober kondigde de exchange ook de lancering van de achtste fase van haar kredietproduct aan. Abonnees worden geaccepteerd op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. De inschrijvingsperiode begint op 10 oktober en eindigt op 10 november, terwijl de rente direct na afloop van de looptijd wordt betaald.

Het nieuwe market maker-programma van Binance werd eind september gelanceerd en richt zich op gebruikers met maandelijkse handelsvolumes van meer dan 1.000 BTC. Of op gebruikers die dergelijke volumes kunnen bereiken. Daarbij moeten ze ook goede marktinzichten hebben.

Diezelfde maand zette de exchange een specifiek stakingplatform op. Op dit platform kunnen gebruikers hun tokensholdings storten en staking* beloningen verdienen. Dit alles maar zonder dat ze hun eigen nodes in te hoeven stellen voor minimale stakingbedragen en / of tijdsduur.

* Staking: is de aankoop van cryptomunten en deze gedurende een bepaalde periode in een cryptocurrency-wallet bewaren (vasthouden). Dit is vergelijkbaar met een vaste storting in de wereld van fiat-valuta met een vaste rente aan het einde van de overeengekomen tijd in het contract.