Nieuws

Binance steunt de plannen om ‘s werelds eerste gedecentraliceerde, tokenized bank op te zetten

Binance, momenteel ‘s werelds twee-na grootste crypto exchange ondersteund de plannen om een op de blockchain gebasseerde bank met tokenized-eigendommen op te zetten. Dit blijkt uit het rapport van Bloomberg.

Founders Bank

De bank die ‘Founders Bank’ gaat heten wordt eigendom van investeerders in de digitale tokens en die zijn gevestigd in Malta. Malta staat bekend om zijn robuuste en transparante crypto regelgeving. Binance bezit een percentage van 5% in de toekomstige bank, dat naar verluid ongeveer $155.000.000 (ruim €132.000.000) zal hebben gekost. Met dit project wordt er geprobeerd om de eerste gedecentraliseerde bank ter wereld op te zetten die tevens eigendom is van de gemeenschap. De verschillende eigenaren van de bank zullen in ruil voor hun investering worden uitbetaald met zogenoemde juridisch bindende ‘equity-tokens’.

Vergunningen

Voordat de bank officieel kan lanceren moeten er een aantal vergunningen worden aangevraagd bij de Maltese autoriteiten. Zonder deze vergunningen mag de bank logischerwijs niet operationeel te werk gaan. De vergunningen moeten in overeenstemming met de financiële Europese wetgeving zijn.

Vereerd

Volgens een onderminister van Malta, Silvio Schembri, is het eiland naar verluid zeer vereerd om gekozen te worden als locatie van ‘s werelds eerste wereldwijde bank die eigendom is van een gemeenschap. Ook Binance is nog niet zo lang geleden met zijn hoofdkantoor verhuisd naar Malta. Dit gebeurde namelijk in maart dit jaar.