Exchange

Binance stopt handel om technisch probleem op te lossen

De grote crypto exchange Binance stopte de handel op haar platform om een ​​onverwacht technisch probleem met haar infrastructuur op te lossen.


In een aankondiging gepubliceerd door Binance op 19 februari wordt opgemerkt dat, vanwege ongepland systeemonderhoud, de exchange de meeste activiteiten heeft opgeschort. Nauwkeuriger gezegd, vanaf het moment van uitgave is het niet mogelijk om “stortingen, opnames, spothandel, margehandel, P2P-handel, kredietverleningen, aflossingen, en activa overdrachten van subrekeningen, marge rekeningen, future rekeningen en fiat wallets” op het platform.

In een verklaring verzekerde Binance haar gebruikers dat partnerexchanges zoals Binance.US onaangetast waren en dat de handelsactiviteit binnenkort zal worden hervat.


Geen fondsen verloren gegaan

Mede-oprichter en CEO van Binance, Changpeng Zhaolegde eerder vandaag in een tweet uit dat één van de marktdatapushers een probleem had, maar de matchingmachine niet, dus er gingen geen fondsen of gegevens verloren. Hij zei in een afzonderlijk bericht ook dat de handel in futures normaal doorgaat, omdat er een afzonderlijke matchingmachine wordt gebruikt.

Om gebruikers te compenseren voor de marktverstoring, beloofde Zhao in een tweet eerder vandaag ook af te zien van de rente van de handelaarsmarge voor vandaag. In zijn laatste update op moment van uitgave zei hij dat de problemen bijna zijn opgelost en dat gebruikers 30 minuten de tijd hebben om hun bestellingen te annuleren voordat de normale handel wordt hervat.


Het meest recente probleem ervaren door Binance-gebruikers

Dit is slechts het laatste probleem dat Binance-gebruikers deze maand ervaren. Op 17 februari heeft Binance een afzonderlijk verslag uitgebracht over prestatieproblemen. In het rapport geeft het bedrijf toe dat het niet heeft geanticipeerd op het aantal gebruikers dat recentelijk haar platform is gaan gebruiken. Het verslag luidt:

“Vorige week was een lastige week. We hadden een aantal prestatieproblemen die een negatieve invloed hadden op de toegankelijkheid van ons platform. “

Volgens het rapport kon het handelsplatform van Binance niet alle gebruikers beheren en marktgegevens, bestellingen en saldi actueel houden. Het bedrijf belooft deze problemen snel op te lossen en moedigt gebruikers die door de prestatieproblemen zijn beschadigd aan om contact op te nemen met de helpdesk van Binance.


Angst voor ongepland exchange onderhoud

Sommige Twitter-gebruikers hebben hun bezorgdheid geuit en vrezen dat Binance mogelijk het slachtoffer is geworden van een hack, maar er zijn geen aanwijzingen dat dit het geval is. De prestatieproblemen die onlangs door het exchangeplatform en zijn gebruikers zijn gemeld, voegen zelfs nog meer geloofwaardigheid toe aan de oorzaak van een eenvoudig technisch probleem.