Binance Logo
Bitcoin, Exchange

Binance stopt met steun voor Bitcoin?

De NFT-marktplaats van Binance stopt op 18 april met de steun voor Bitcoin Ordinals, het protocol op Bitcoin waarmee het mogelijk is om non-fungible tokens (NFTs) en andere vormen van tokens te creëren op de grootste en meest waardevolle blockchain ter wereld.

Waarom Binance met de steun voor Ordinals stop? Om het “productaanbod te stroomlijnen” zo is de uitleg in de blogpost van 4 april. Gek genoeg publiceerden ze op 4 maart nog een artikel over “De NFTs van Bitcoin.”

Wat zijn Bitcoin Ordinals?

Het Bitcoin Ordinals protocol lanceerde in januari 2023 om het voor Bitcoiners mogelijk te maken om mee te doen aan het hype rondom NFTs.

Met Ordinals kunnen gebruikers alle vormen van digitale content op de blockchain van Bitcoin plakken. Kunst, tekst, video, audio, in principe is alles mogelijk.

Eigenlijk was dat al langer mogelijk, maar de populariteit hiervan groeide door het gemak waarmee dat met Ordinals mogelijk werd.

De beslissing van Binance om te stoppen met de steun voor Bitcoin Ordinals komt als een verrassing voor de gemeenschap. Binance besloot in mei 2023 namelijk nog om het protocol te lanceren en tot nu toe lijken Ordinals succesvol.

Heeft Binance iets tegen Bitcoin Ordinals?

Je zou bijna denken dat Binance er belang bij heeft om Bitcoin Ordinals te laten falen. Door het hoge transactievolume in deze bijzondere vorm van tokens schoten de transactiekosten op Bitcoin immers omhoog, wat vooral aangeeft dat de tokens een succes zijn.

Volgens Dune Analytics zijn er momenteel meer dan 64 miljoen inscripties gedaan met Bitcoin Ordinals, die in totaal voor 423 miljoen dollar aan transactiekosten genereerden voor de miners.

Zoals je in de bovenstaande grafiek kunt zien komen de hypes in Ordinals in golven. Soms leeft de activiteit enorm op en op andere momenten zien we juist heel weinig van de tokens.

Het blijft natuurlijk ook een apart fenomeen, digitale afbeeldingen komen in een decentrale database. Voor veel mensen blijft het onduidelijk waarom zoiets waarde met zich mee zou dragen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

BlackRock heeft voor 4e dag op rij geen Bitcoin instroom
Bitcoin aan de vooravond van herstel? Cruciale FOMC-vergadering bepaalt koers
Bitcoin koers daalt na tegenvallende ETF-lancering in Hong Kong
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’