Stablecoin Nieuws

Binance stopt opnames LUNA nadat de munt met 50% daalt

Binance heeft aangekondigd dat het de opnames voor Terra’s LUNA-token en de stablecoin UST vandaag tijdelijk heeft stopgezet. Toen de grootste volatiliteit weg was hervatte Binance de opnames weer.

Volatiele periode voor LUNA en UST

Het bedrijf stopte de opnames vanwege een groot aantal lopende opnametransacties. De exchange vertelde dat het de opnames zal hervatten zodra het van mening was dat het netwerk stabiel was. Ook moeten het aantal lopende opnames eerst wat afgenomen zijn. De stap van Binance komen te midden van een ongelooflijk volatiele periode voor LUNA en UST. Zo’n 8 uur na het stopzetten van de opnames werden ze weer hervat.

LUNA, de officiële token van Terra, verloor in een dag tijd bijna 52% van zijn waarde. Momenteel ligt de prijs van 1 LUNA token rond de $30. Dat betekent dat er zo’n $11 miljard aan kapitaal is weggevaagd van Terra investeerders.

De stablecoin handelt momenteel op $0,92. Dat is dus nog altijd zo’n 8 procent onder zijn waarde van $1 die het eigenlijk zou moeten zijn. Toch is de koers van $0,92 al een hele opluchting voor investeerders. De stablecoin zakte eerder vandaag tot een dieptepunt van $0,684.

Arbitragemogelijkheden voor speculanten

UST is een gedecentraliseerde algoritmische stablecoin, wat betekent dat het geen dollar heeft die het ondersteunt, zoals Tether’s USDT of Circle’s USDC. In plaats daarvan wordt de koppeling geregeld door smart contracten.

Beleggers kunnen altijd 1 UST ruilen voor $1 aan LUNA, en vice versa. Elke keer dat deze ruil wordt gedaan, wordt de voor LUNA verhandelde UST vernietigd en uit de circulatie gehaald. Andersom, wanneer LUNA wordt verhandeld voor UST, wordt die LUNA vernietigd.

Dit creëert een aantrekkelijke arbitragemogelijkheid voor slimme speculanten. Dat komt omdat elke keer dat UST onder zijn dollarpeg daalt, er een mogelijkheid is om die scherp geprijsde stablecoin te kopen en vervolgens te ruilen voor de $1 in LUNA. Op deze manier kan een belegger winst maken. Daarnaast haalt het natuurlijk ook UST uit de omloop en voegt het koopdruk toe aan de stablecoin. Deze twee marktkrachten werken om de koppeling terug te brengen naar de dollarpariteit.

Gebruikers kunnen LUNA ter waarde van $1 ruilen voor een UST die meer waard is dan een dollar op de open markt. Het verschil kunnen ze dan zelf opstrijken. Aangezien de nieuw geslagen UST op de markt wordt verkocht, voegt het verkoopdruk toe aan de stablecoin en duwt het de stablecoin terug naar zijn peg.

Grootste drijfveren achter de bearish reacties

Toen de stablecoin zijn koppeling met de dollar verloor, werden mensen gestimuleerd om hun UST in te wisselen voor LUNA tegen een dollar en de winst in eigen zak te steken door LUNA op de open markt te verkopen. Dit heeft geleid tot een enorme verkoopdruk voor LUNA op de markt.

De verkoopdruk, de paniek rond UST die zijn koppeling aan de dollar verliest, en ook Binance die de UST- en LUNA-markten opschorten, waren de belangrijkste drijfveren achter de laatste bearish reacties van LUNA.

Altcoin nieuws

FTX Token in vrije val nadat Binance de stekker uit een mogelijke overname trekt
Dogecoin koers daalt terwijl Twitter de ontwikkeling van crypto wallet pauzeert
Terra-oprichter Do Kwon schijnt in Europa te zijn nadat hij Singapore ontvlucht is
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten