exit
Binance, Exchange

Binance verlaat Oostenrijk, voortzetting van de Europese uittocht

Het lijkt erop dat de crypto exchange Binance zich verder terugtrekt uit de Europese markt. Na eerder haar diensten in Nederland, België, Cyprus en Canada te hebben stopgezet, heeft Binance nu ook haar vergunningsaanvraag in Oostenrijk ingetrokken.

Binance verlaat Oostenrijk

Finance FWD meldde op maandag dat Binance “al enige tijd geleden” haar vergunningsaanvraag in Oostenrijk heeft ingetrokken. Toen Blockworks contact opnam met Binance voor meer informatie, gaf de exchange geen verdere details vrij.

“We kunnen geen details delen over onze gesprekken met toezichthouders, maar we blijven toegewijd om te handelen in overeenstemming met onze verplichtingen waar Binance actief is. Onze huidige focus in Europa is ervoor te zorgen dat we volledig in overeenstemming zullen zijn met de eisen van MiCA wanneer deze eind volgend jaar wordt geïmplementeerd,” aldus een verklaring die aan Blockworks werd gegeven.

Voortgaande problemen in Europa en daarbuiten

Dit nieuws komt iets meer dan een week nadat Binance haar activiteiten in Nederland stopzette, omdat ze naar eigen zeggen geen licentie kon krijgen in het land. Binance’s eenheid in Cyprus sloot ook recent haar deuren.

De reguleringsproblemen van Binance zijn niet beperkt tot Europa. Eerder deze maand werd Binance en haar CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao door de SEC in de VS aangeklaagd voor het naar verluidt verkopen van niet-geregistreerde effecten en het vermengen van klantengelden.

Binance ontkende dat het geld van haar gebruikers verkeerd heeft beheerd en noemde de rechtszaak van de SEC “ongegrond”.

Uittocht buiten Europa

Ook in Noord-Amerika sloot Binance haar Canadese activiteiten in mei. De exchange zei dat de markt “niet langer houdbaar” was vanwege Canadese beperkingen op het gebruik van stablecoins.

In Australië heeft Binance ook meerdere confrontaties gehad met de regelgevers. In april ontzegde de Australian Securities and Investments Commission (ASIC) Binance Australië haar derivatenvergunning. Binance Australië schortte later geselecteerde Australische dollar stortingen voor PayID-transfers op – een vaak gebruikte methode voor instant banktransfers in Australië.

Gratis 20 euro aan Crypto

Nederlandse klanten van Binance die op zoek zijn naar een alternatief vanwege de aanstaande terugtrekking van Binance, zouden kunnen overwegen om over te stappen naar Bitvavo. In een unieke samenwerking met Newsbit, biedt Bitvavo nieuwe klanten een fantastisch aanbod.

Wanneer je je registreert via de onderstaande knop, ontvang je €20 gratis in crypto en worden er geen handelskosten in rekening gebracht over de eerste €10.000. Deze promotie is geldig voor de eerste 7 dagen na je aanmelding. Met een toegewijd support team dat altijd voor je klaarstaat, maakt Bitvavo jouw overstap zo soepel mogelijk.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt