Nieuws

Binance vernietigt $390 miljoen aan BNB-tokens

De wereldwijd populaire cryptocurrency-exchange Binance heeft zijn 16e kwartaal Binance Coin (BNB) verbranding gehad, waarbij meer dan $390 miljoen aan BNB is vernietigd.


1.296.728 BNB-tokens verbrand

Op 18 juli meldde Binance dat het 1.296.728 BNB-tokens had vernietigd met een waarde van iets minder dan $400 miljoen. De exchange noteerde een extra 5.163 BNB die werd vernietigd via het Pioneer Burn-programma. Dat is een stimulans die tot doel heeft gebruikers te helpen die tokens hebben verloren door oprecht verkeerde transacties naar smart contracts.

Binance dekt de verliezen en geeft de tokens onder specifieke omstandigheden terug aan gebruikers. Deze tokennummers worden vervolgens door de exchange afgetrokken van de driemaandelijkse burn-totalen.


Verbranden van 20% van de winst

Binance heeft beloofd elk kwartaal 20% van de winst van de beurs te verbranden, waarbij de laatste verbranding suggereert dat de beurs in het tweede kwartaal van 2021 met $2 miljard had kunnen profiteren. De laatste verbranding is de op één na grootste in de geschiedenis van Binance Coin qua fiat-waarde. In maart werd maar liefst $600 miljoen aan BNB vernietigd. Ondanks de omvang van de verbranding lijkt het evenement weinig invloed te hebben gehad op de Binance Coin-markten, waarbij de BNB-prijzen in het weekend zijwaarts bewogen.

Op het moment van schrijven handelde BNB minder dan 1% op de dag tegen $301,66. Het is momenteel 56% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit op 10 mei van $686. Toch is nog steeds met een indrukwekkende 700% gestegen sinds het begin van het jaar.

Binance heeft onlangs op meerdere fronten met toezichthouders geworsteld, met aanzienlijke regeldruk vanuit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Hong Kong. In het VK hebben een aantal banken transacties met de beurs beperkt voor klanten. De financiële toezichthouder van het land legt de niet-gereguleerde handelsplatforms voor cryptocurrency aan banden. Op 16 juli stopte Binance plotseling de verkoop van zijn stocktokens.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten