Exchange

Binance wil een traditionele bank kopen

Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, overweegt een eigen bank te kopen of op te zetten.

De CEO van het bedrijf, Changpeng Zhao onthulde het nieuws tijdens een Ask me anything (AMA) sessie die op 22 juli werd georganiseerd door CoinMarketCap, eigendom van Binance.


Zou het kunnen gebeuren?

Tijdens de AMA benadrukte de CEO dat het idee om een ​​eigen bank te kopen of te bouwen al een tijdje binnen Binance circuleert.

Zhao legde uit dat er over het kopen van een bank is gesproken, maar Binance heeft op dit moment nog geen concrete plannen bekend te maken. “Er zijn een aantal initiatieven of discussies die gewoon gaande zijn”, merkte de CEO op, eraan toevoegend dat Binance verschillende teams heeft gespecialiseerd in bank gerelateerde mogelijkheden. Zhao merkte op dat zijn betrokkenheid bij deze besprekingen beperkt is.

De CEO van Binance benadrukte ook dat de relatie tussen het traditionele financiële systeem en de crypto-industrie de afgelopen jaren een grote verschuiving heeft ondergaan. “Twee jaar geleden wilde geen van de traditionele financiële banken met crypto-exchanges werken”, terwijl tegenwoordig creditcardmaatschappijen en grote internationale banken wel met de cryptomarkt in zee gaan, zei CZ.


Nog een mogelijkheid tot interactie met toezichthouders

Doordat de mening in positieve zin zijn veranderd krijgt Binance een gunstigere positie in de samenwerking met traditionele financiële spelers. Zhao zegt dat de exchange inderdaad een diepere integratie met bankdiensten overweegt. Het verwerven of creëren van een eigen bank lost echter niet alle problemen tussen de twee industrieën op, laat Zhao weten. De CEO lichtte toe:

“Tegelijkertijd lost het kopen van een bank niet alle problemen op. Het geeft ons waarschijnlijk gewoon een eenvoudigere mogelijkheid om met een toezichthouder te praten. ‘

Binance heeft blijkbaar problemen met financiële toezichthouders over de hele wereld. Regelgevers in Maleisië en Malta hebben publiekelijk verklaard dat de exchange niet is geautoriseerd om in deze landen te opereren.

Na de aankoop van de grootste cryptowebsite, CoinMarketCap, kocht Binance in april 2020 Swipe, een bedrijf dat zich richt op crypto-to-fiat Visa-betaalpassen. Binance CEO, CZ, staat bekend als de rijkste figuur in de crypto-industrie, met een verdubbeling van het vermogen van $1,3 miljard in 2019 tot $2,6 miljard in 2020.


Koop de goedkoopste Bitcoins