Binance USD, BUSD
Stablecoin

Binance’s BUSD nu beschikbaar op het TRON-netwerk

De populaire cryptocurrency exchange Binance heeft aangekondigd dat de integratie van Binance’s BUSD op het TRON-netwerk succesvol is verlopen. BUSD staat voor Binance USD, de stablecoin dat de cryptocurrency exchange gelanceerd heeft.

Stablecoin BUSD naar het TRON-netwerk

Het TRON-netwerk accepteert hierdoor zowel stortingen als opnames voor het handelspaar Binance-Peg BUSD. Klanten hebben hierdoor tevens direct toegang gekregen tot de BUSD stablecoin, die kan worden gebruikt op de netwerken Avalance, BNB Chain, Polygon en nu ook TRON.

Volgens de officiële aankondiging van Binance is de Binance-Peg BUSD in feite een ingepakte versie van BUSD die aangeboden wordt door Binance. Als gevolg van deze ontwikkeling hebben gebruikers nu de mogelijkheid om BUSD en Binance-Peg BUSD over het TRON-netwerk over te dragen. Ook op het Twitterkanaal van Trondao werd de integratie bevestigt.

Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, heeft eerder al laten weten dat de BUSD-stablecoin uitgegeven wordt door Paxos en gereguleerd wordt door de Amerikaanse autoriteiten.

De BUSD staat momenteel op plaats 7 in termen van marktkapitalisatie en doordat deze gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar wordt 1 BUSD verhandeld voor $1. Het is momenteel nog niet bekend wat de volgende stap voor BUSD zal zijn.

Stablecoin nieuws

S&P Global: Amerikaanse wet baant de weg voor banken om stablecoins uit te geven
Venezuela gebruikt Tether om Amerikaanse sancties te omzeilen
Tether heeft sinds uitbreiding naar TON al $60 miljoen aan uitgiftes geplaatst
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?