Exchange

Binance’s ‘Chinese Twitter’ account is geblokkeerd

Het officiële account van Binance op de website genaamd ‘Weibo’, is geblokkeerd. Het account van de exchange werd op 13 november geblokkeerd vanwege het zogenaamd schenden van het beleid van de site. Dit schrijft media bedrijf ‘The China Times’.

Op dit moment is de Weibo-pagina van Binance nog steeds geblokkeerd en wordt er een melding gegeven dat het account de regels van Weibo heeft geschonden. Alle inhoud, inclusief de berichten en het aantal volgers, zijn niet meer te zien.


Mogelijke reden van blokkade

Niemand weet helemaal zeker wat de reden achter de blokkade is. Wel wordt er gespeculeerd door verschillende analisten. Deze vertellen dat er strengere straffen zijn opgesteld maar geven ook aan dat het een andere reden kan hebben.

Zo wordt de actie van Binance om nieuwe fiat-gateway aan te bieden veroordeeld kunnen worden door de Chinese overheid. Zhu Hongbing, voorzitter de Singapore Blockchain Technology Foundation, vertelde aan ‘The China Times’ dat de blokkade van het Weibo account van Binance verband houdt met het initiatief om fiat valuta’s te accepteren via Alipay en WeChat.

De CEO van Binance, genaamd Changpeng Zhao, bevestigde dat Binance fiat is gaan accepteren via Alipay en WeCVhat. Na deze aankondiging vertelde Alipay dat het alle transacties die zijn verbonden met Bitcoin en andere crypte’s zal verbieden.


Trons account is ook geblokkeerd

Ook het Weibo account van de Tron Foundation, het bedrijf achter de cryptomunt TRX, is geblokkeerd. Opvallend is dat de accounts van Huobi en OKEx nog wel beschikbaar zijn.

Weibo is in 2009 opgericht en is het op één na grootste social mediaplatform in China. Weibo wordt vaak aangeduid als de ‘Chinese Twitter’.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)