Ripple Nieuws

BitBoy onthult potentiële XRP-bondgenoot in strijd tegen SEC

Ben Armstrong, beter bekend als BitBoy, suggereert dat Ripple een invloedrijke bondgenoot zou kunnen verwerven in hun voortdurende rechtszaak tegen de Amerikaanse SEC. BitBoy beweert dat Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptocurrency exchange, die cruciale bondgenoot zou kunnen zijn.

Ripple en Coinbase mogelijk bondgenoten

Het was al eerder bekend dat Ripple’s en Coinbase’s advocaten, Paul Grewal en Stuart Alderoty, onlangs een ontmoeting hebben gehad. Hoewel de details van hun gesprek niet openbaar zijn, leken beide advocaten verheugd elkaar te zien en gaf Grewal aan dat ze vaker bijeen zouden moeten komen.

Alderoty onthulde ook dat Grewal enige tijd met Ripple’s juridische team had doorgebracht, als blijk van waardering. Dit duidt erop dat de bijeenkomst tussen de advocaten niet louter persoonlijk was, maar ook een professionele ontmoeting tussen Coinbase en Ripple betrof.

Er zijn dus speculaties over een mogelijke samenwerking tussen Ripple Labs en Coinbase, maar er is weinig informatie beschikbaar over de gevoerde gesprekken. Bekende YouTuber BitBoy oppert echter dat, mocht zo’n alliantie daadwerkelijk tot stand komen, Coinbase een cruciale bondgenoot voor Ripple zou kunnen zijn.

Redenen achter de speculaties

Het idee dat twee grote crypto-organisaties samen optrekken tegen de SEC is niet zo vergezocht. Bekende figuren, zoals congreskandidaat January Walker en advocaat John Deaton, hebben herhaaldelijk gepleit voor samenwerking binnen de cryptogemeenschap om zich te verzetten tegen de vermeende overregulering van de Amerikaanse SEC. Deaton toonde zich met dan ook enthousiast over de recente ontmoeting tussen Alderoty en Grewal.

De vijand van mijn vijand is mijn vriend

Afgelopen week startte Coinbase een rechtszaak tegen de SEC om meer duidelijkheid te verkrijgen over de regelgeving voor de crypto-sector. Deze stap zorgde voor enthousiasme binnen zowel de XRP-gemeenschap als de bredere cryptowereld. De actie van Coinbase volgde enkele weken nadat het bedrijf in maart een Wells Notice van de SEC had ontvangen.

Kort na de bevestiging dat Coinbase een ‘Wells Notice’ had ontvangen, suggereerde advocaat Stuart Alderoty dat een samenwerking tussen beide bedrijven interessant zou kunnen zijn. “De vijand van mijn vijand is mijn vriend,” merkte de advocaat op, een dag nadat de Amerikaanse beurs de ontwikkeling van de Wells Notice had aangekondigd.

Bovendien maakte de advocaat van Coinbase een week later op Twitter bekend dat hij het met advocaat Deaton eens is over de definitie van een investeringscontract. Dit suggereert dat Coinbase het standpunt van Ripple tegenover de SEC steunt.

Deze gebeurtenissen hebben de geruchten over een mogelijke alliantie aangewakkerd. Voorstanders zijn van mening dat een dergelijke samenwerking voordelig zou kunnen zijn voor beide partijen, omdat Coinbase eveneens te maken heeft gehad met juridische kwesties met de SEC.

Ripple nieuws

Whales vluchten naar XRP en kopen 52 miljoen tokens in 3 weken
Mogelijk einde aan Ripple rechtszaak in juli: Advocaat legt uit
Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren