crypto stijgt, crypto groen
Persbericht

BitBoy Token Koers Verwachting – BEN Koers Valt Terug na 1000% Stijging terwijl AiDoge en $SPONGE Pumpen

Het zijn bijzondere tijden in de cryptowereld. De afgelopen week ontploften er verschillende meme tokens, die soms met meer dan 1.000% stegen in een korte periode. Ook kwamen er links en rechts nieuwe tokens om de hoek kijken, zoals de BitBoy Token ($BEN) van crypto influencer Ben Armstrong, beter bekend onder zijn alias BitBoy Crypto. 

Deze token lanceerde op maandag 8 mei, en werd direct heftig gepromoot op verschillende social media. Hierdoor steeg de BitBoy token koers met meer dan 1.000%. Ook tal van bekende influencers en analisten binnen de crypto wereld stapten in. Inmiddels lijkt de grootste stijging voorbij. Rest ons de vragen: wat is voor de komende periode de BitBoy token koers verwachting, en gaat de BitBoy token op korte termijn weer stijgen?

BitBoy Token Koers Verwachting – Meme Coins Ontploffen na Succes Pepe Coin, Bitcoin en Ethereum Netwerk Overbelast

Deze week kenmerkte de markt zich door FOMO (Fear Of Missing Out). In navolging van $PEPE zagen we veel volume en in eerste instantie ook forse stijgingen op de koersen van andere meme coins

De volumes stegen daarbij naar niveaus die sterk doen denken aan de laatste bull markt, terwijl ook de netwerken van Bitcoin en Ethereum overstroomden met verzoeken. Door de grote hoeveelheid transacties konden deze niet allemaal meer verwerkt worden, en kwamen er honderdduizenden onbevestigd in de wacht te staan. Hierdoor stegen ook de gas fees (transactiekosten) op beide netwerken sterk. 

Bekende Crypto Influencer Ben Armstrong Lanceert Eigen Virale ‘$BEN’ Token – BitBoy Token Koers Schiet Omhoog

BitBoy Crypto is een bekend YouTube-kanaal met bijna 1,5 miljoen abonnees dat bijna dagelijks crypto analyses uitvoert en bespreekt. Ook op Twitter is eigenaar en gezicht van het kanaal Ben Armstrong een personality, met meer dan een miljoen volgers en een enorme reach. 

Afgelopen week kondigde hij aan mee te doen aan een nieuw gelanceerde token. Deze token zou onderdeel worden van de “Ben DAO” Telegram groep, een groep die volledig bestaat uit crypto traders en analisten met de naam Ben. 

Nadat Armstrong de coin gepromoot had via zijn socials, steeg de koers al snel met honderden procenten. Op de gedecentraliseerde exchange Uniswap – momenteel de populairste plek om $BEN te kopen en vekopen – steeg de koers bijvoorbeeld met 300% in één morgen, om ‘s middags weer met 200% te dalen.

Door de bemoeienis van Armstrong en zijn leger aan fans en andere influencers steeg de token echter nog hoger, en stond de BitBoy token koers uiteindelijk zelfs meer dan 1.000% hoger binnen enkele dagen tijd. Inmiddels valt de waarde van de token terug en vindt er een correctie plaats, maar het volume is nog steeds ruim $69 miljoen, terwijl de market cap $57,4 miljoen bedraagt. 

Kritiek op BitBoy Crypto Token – $BEN BitBoy Token Koers Verwachting Lijkt een Groot Risico te Lopen op een Grote Daling

Kort nadat BitBoy betrokken raakte bij de token gingen er ook kritische stemmen op. Zo wordt er onder andere gesteld dat BitBoy al langer betrokken was bij het project, dat hij ‘waardeloze’ shit coins zou promoten en hij de coin alleen maar promoot om er zelf rijk van te worden. Ondanks dat een groot deel van deze beschuldigingen lastig te bewijzen is, en/of zich in een grijs gebied bevindt, zijn er terechte redenen voor zorgen. 

Zo heeft de token als meme coin verder amper een use case, en berust de prijs dus vooral op speculatie en wat de gek ervoor over heeft. Doordat een aantal bekende crypto influencers reclame maakt voor de coin wisten zij in korte tijd de bekendheid, reputatie en de prijs op te drijven tot nieuwe hoogtes. 

Sommige influencers worden beschuldigd van het shillen van $BEN. Dat houdt in dat er tegen beter weten in reclame wordt gemaakt voor een token, zonder transparant te zijn op wat de inluencer ervoor terug krijgt. Vaak blijkt dat zij zelf een groot aantal tokens gratis hebben gekregen of flinke bedragen ontvangen voor het posten van positieve tweets en video’s. Ook bij $BEN is dat mogelijk het geval geweest. 

Conclusie: $BEN is een meme coin waarvan de koers gestuwd wordt door speculatie. Door nu te investeren, ben je als beleggers waarschijnlijk vooral exit liquiditeit voor anderen. Op dit moment lijkt er geen langetermijnvisie en gaat de koers in de toekomst waarschijnlijk dalen.

Spongebob ($SPONGE) en AiDoge ($AI) Meme Coins Pumpen

Op de korte termijn lijkt er bij andere meme coins meer beweging in te zitten dan bij de $BEN koers. Zo presteren $SPONGE en $AI beiden goed. Vooral $SPONGE is razend populair, en is op dit moment op meerdere platformen zoals CoinMarketCap en Uniswap trending. Voor investeerders die op de korte termijn een gokje willen wagen met een veelbelovende cryptomunt, kan dit dan ook een uitstekende kans zijn. 

Kijk bijvoorbeeld eens naar onderstaande SPONGE/WETH grafiek. Na een correctie komt de Spongebob token nu op een cruciaal punt waarbij er uit de triangel moet worden gebroken. Gebeurt dit opwaarts en met voldoende volume, dan kan de koers op zoek naar nieuwe weerstandsniveaus die de afgelopen dagen zijn gecreëerd. 

>>> Investeer in $SPONGE <<< 

Ook AiDoge oogt veelbelovend, maar zit nog in een vroeger stadium dan de andere meme coins die het nu goed doen. AiDoge is ook niet een echte meme coin, doordat het ook een functie heeft. Middels de ingebouwde AI tool kunnen er namelijk slimme memes worden gemaakt. Dit geeft de token een edge over bijvoorbeeld Dogecoin.

Door een tekst prompt op te geven – net zoals je kunt doen bij bijvoorbeeld ChatGPT – kun je automatisch grappige afbeeldingen laten genereren, die ideaal zijn voor de marketing van bijvoorbeeld bedrijven of de token zelf.