Crypto prijs stijgt
Altcoin

Bitcoin-achtige altcoin Kaspa schiet in jaar tijd met 716 procent omhoog

Een altcoin die geïnspireerd is op het ethos van Bitcoin, is deze maand aan een gigantische run omhoog bezig. Het gaat om Kaspa (KAS), waarvoor deze maand een paar grote updates op het programma staan. Op het moment van schrijven staat Kaspa vanaf het begin van 2023 gemeten op een plus van 138 procent.

Stijging van 716 procent

Daar blijft het overigens niet bij, want als je de prestaties van de munt ten opzichte van 1 jaar geleden zou meten, dan staat het project op een plus van 716 procent. Dat zijn gigantische prestaties voor een altcoin in de bearmarkt.

Overigens moet het project zich op grote schaal nog bewijzen, want het heeft een market cap van 204 miljoen dollar. Daarmee staat Kaspa op plek 227 op CoinMarketCap en behoort het nog tot de kleinere jongens van de markt.

“Kaspa is de snelste en meest schaalbare transactielaag […] die is gebouwd op een Proof-of-Work mechanisme. Transacties die je naar miners stuurt zitten meteen in de ledger, die op revolutionaire wijze is gestructureerd”, aldus de website van het project.

KASPA koers newsbit
Kaspa koers 1 dag per candle – Bron: TradingView

Crowdfunding

Het project is op dit moment bezig met een crowdfunding om Kaspa op een groot beursplatform te krijgen. Op die manier hopen de ondersteuners en aanhangers van het project dat het meer aandacht krijgt. Al moeten we uiteindelijk nog maar zien of Kaspa zijn beloftes kan waarmaken. Ze zijn in ieder geval zeker niet de eerste die claimen op revolutionaire wijze het snelste protocol ter wereld te hebben gebouwd.

Als je interesse hebt in Kaspa, lees je dan vooral goed in voordat je besluit te investeren. De afgelopen maanden deed Kaspa het heel leuk, maar dat geeft natuurlijk geen garanties voor de toekomst. Het kan ook best zijn dat er een groepje rijkaards is die met de munt speelt, om zo onwetende investeerders naar binnen te lokken.

Altcoin nieuws

Solana gaming studio Mirror World Labs haalt $12 miljoen op in eerste Series A-financiering
Altcoins bloeden hevig, Bitcoin ETF uitstromen de oorzaak?
Crypto analist voorspelt koersstijging van 50 procent voor deze memecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt