Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin bereikt de $49.000 na boost van Turkse lira

De man die in september de “oorlog” verklaarde aan crypto, Erdoğan, helpt de Bitcoin prijs vandaag stijgen.


Crypto stijgt met dank aan Turkse lira

De Bitcoin prijs stijgt vandaag namelijk met meer dan 5%. De prijsstijging wordt mede veroorzaakt doordat de Turkse Lira eindelijk weer wat in waarde steeg. Dit zorgde voor een boost van vertrouwen onder investeerders.

De Prijs van de Lira steeg van de ene op de andere dag namelijk met bijna 40% ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Deze stijging vond plaats toen de Turkse president, Erdoğan, ingrijpende maatregelen aankondigde om het spaargeld van consumenten te beschermen.

Lira/Dollar daggrafiek – Bron: Tradingview

Erdoğan sprak zich eerder in september uit tegen crypto valuta en verklaarde dat Turkije “in oorlog” was met deze industrie.

Crypto Fear & Greed Index – Bron: Alternative.me

De Crypto Fear & Greed Index noteerde een bescheiden opluchting die binnenkwam met dank aan de opleving. De stemming steeg met twee punten tot 27/100, of terwijl, van ‘extreme angst’ naar ‘angst’.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten