Bitcoin

Bitcoin binnekort net zo makkelijk te gebruiken als de Dollar

Jesse Powell, CEO van Kraken, vertelde Bloomberg in een recent interview dat de Bitcoin op lange termijn goud kan overtreffen als waardeopslag.


Bitcoin is straks nog makkelijker te gebruiken

In een interview op 16 juni met Bloomberg beweerde Jesse Powell dat door de zogenaamde ‘layer 2’ oplossingen de Bitcoin op korte termijn net zo makkelijk te gebruiken is als de Amerikaanse dollar. Dit zal de adoptie van de munt nog groter kunnen maken dan dat het nu is.

Powell suggereerde verder dat de timing van nieuwe beleggers die instappen zou kunnen leiden tot kudde gedrag dat de koers omhoog zal stuwen. Daarnaast vertelde hij dat de Bitcoin een perfect middel is als afdekking tegen de huidige manipulatie van de dollar door de Amerikaanse Federal Reserve.

Powell heeft het succes van Bitcoin als een waardeopslag vaker benoemt. Veel mensen zijn op de Bitcoin afgestapt omdat ze het zagen als een afdekking tegen traditionele aandelenmarkt. Powell suggereerde zelfs dat de Bitcoin goud op de lange termijn zou kunnen overtreffen.

Hij voegde daaraan toe dat mensen geen ‘fysieke’ Bitcoin op de blockchain hoeven te hebben. Cash-apps zoals PayPal en Venmo maken het mogelijk om fiat-valuta’s in een niet-fysieke vorm over te dragen. Daarnaast zullen layer 2 oplossingen op korte termijn gebruiksvriendelijke tools bieden om op vergelijkbare wijze met Bitcoin te werken. Hij zei daar vervolgens het volgende over:

“Vrij snel zal alle lastige technologie achter Bitcoin gewoon verdwijnen. Dan zal het heel erg gaan lijken op de Amerikaanse dollar. Daarvan begrijpt niemand echt begrijpt hoe het werkt, maar toch gebruikt iedereen het.”


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Institutionele beleggers

Powell vervolgde dat er de afgelopen drie maanden een enorme toestroom van nieuwe beleggers was geweest. Voorbeelden hiervan zijn hedgefondsen, vermogensbeheerders, particuliere beleggers en daghandelaren. De lang beloofde stroom van institutionele investeringen zal echter afhangen van kudde gedrag zei hij.

Door de onthulling van gerespecteerd fondsmanager Paul Tudor Jones dat 2% van zijn portefeuille in Bitcoin heeft zitten, zullen anderen aangemoedigd worden om aan boord te stappen. Uiteindelijk zal dit uitbouwen tot een belangrijke massa van institutionele spelers.

Wat betreft de mogelijke manipulatie van crypto valuta markten door whales? Daarvoor wees Powell erop dat traditionele markten ook worden gemanipuleerd:

‘Kijk naar de Fed die obligaties koopt van mislukte Amerikaanse bedrijven. Het is een grap. De markt wordt gemanipuleerd. Ze drukken biljoenen dollars om de waarde van openbaar verhandelde aandelen op te krikken. Je kan niets meer waarderen tegen de dollar. De inflatie zal hier zeer binnenkort uit de hand lopen. Persoonlijk zou ik Bitcoin kopen als afdekking tegen die inflatie. ”
 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?