Bitcoin

Een derde van de Instituties hebben interesse in Bitcoin

Uit een onderzoek van Fidelity, gehouden onder 774 institutionele beleggers, blijkt dat meer dan een derde van de bedrijven wereldwijd heeft geïnvesteerd in Bitcoins, andere crypto’s of derivaten.

Terwijl 36% van de instellingen wereldwijd crypto bezit, ontdekte het Fidelity dat slechts 27% van de 441 ondervraagde Amerikaanse instellingen blootgesteld is aan crypto. Daarentegen heeft bijna de helft van de Europese institutionele instellingen geïnvesteerd in digitale valuta.

Bitcoin (BTC) is de populairste investering: meer dan een kwart van de respondenten heeft Bitcoins, terwijl 11% van de bedrijven Ethereum bezitten.


Eindelijk wordt de cryptomarkt geaccepteerd

Meer dan 60% van de bedrijven die aan crypto worden blootgesteld, heeft op de spotmarkten gekocht, terwijl de andere 40% voor derivaten heeft gekozen.

Hoewel veel bedrijven nog niet volledig vertrouwen op de nieuwe techinolgie, geloven zes op de tien respondenten nu “dat digitale activa een plaats moeten hebben in hun beleggingsportefeuille”. Slechts 20% van de deelnemers gaf aan dat ze niets van cryptocurrencies aantrekkelijk vinden.

Tom Jessop van Fidelity verklaarde: “Deze resultaten bevestigen een trend die we in de markt zien naar een grotere interesse in en acceptatie van digitale activa als een nieuwe beleggingscategorie.”

Kijkend naar vijf jaar in de toekomst, gaf 91% van de respondenten aan dat ze verwachten dat ten minste 0,5% van hun portfolio crypto-activa omvat.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Grote investeerders accumuleren Bitcoins

Begin mei gaf de miljardair en oprichter van een hedgefonds, genaamd Paul Tudor Jones, aan dat zijn Tudor BVI-fonds een percentage van zijn portefeuille in Bitcoins zal investeren.

Dit omdat: “De beste winstmaximalisatiestrategie is om het snelste paard te bezitten. Als ik moet voorspellen welke technologie het snelste paard is, wed ik dat het Bitcoin zal zijn. ”

In de afgelopen maanden hebben we ook gezien dat de Bitcoin Investment Trust van Grayscale enorm veel Bitcoins opkoopt. Het bedrijf koopt nu zelfs meer BTC’s dan dat er gemined worden.

Het is dus wel duidelijk dat grote investeerders geïnteresseerd zijn geraakt in Bitcoin en andere crypto’s. Dit zorgt ervoor dat er enorm veel extra kapitaal de markt in stroomt.

 

Bitcoin nieuws

Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?