Bitcoin

Miljardair koopt Bitcoins om inflatie tegen te gaan

Paul Tudor Jones, miljardair en oprichter van een hedgefonds genaamd ‘Tudor Investment Corporation’, heeft onthuld dat Bitcoin deel uitmaakt van zijn portefeuille.

Te midden van de aanhoudende coronaviruspandemie lijkt er een enorme inflatie te ontstaan door de enorme noodmaatregelen. Het lijkt er nu op dat een aantal enorm rijke investeerders Bitcoins beginnen te kopen om zichzelf in te dekken tegen inflatierisico’s.


Bitcoin tegen inflatie

Volgens een rapport van Bloomberg koopt de miljardair Bitcoins om zijn investeringen te beschermen tegen de inflatie als gevolg van het drukken van geld door centrale banken. In een bericht over de marktvooruitzichten getiteld “The Great Monetary Inflation”, zei de miljardair naar verluidt dat Bitcoin hem herinnert aan de rol die goud speelde in de economische problemen in de jaren zeventig.

In de notitie benadrukte de 65-jarige investeerder Bitcoin als de beste optie in een winstmaximaliserende strategie. Jones vertelt:

“De beste winstmaximalisatiestrategie is om het snelste paard te bezitten. Als ik moet gokken, zal ik wedden dat het Bitcoin zal zijn.”

Volgens het rapport houdt Tudor BVI, een hedgefonds beheerd door Tudor Investment Corporation, een laag percentage van zijn activa in Bitcoin-futures.


Ook andere investeerders prijzen Bitcoin

Jones is niet de eerste investeerder die het potentieel van Bitcoin ziet te midden van de door coronavirus veroorzaakte crisis en inflatie. In maart 2020 zei BitMEX, een grote cryptocurrency exchange, dat de door coronavirus veroorzaakte inflatie de grootste kans van Bitcoin zou worden sinds de oprichting in 2009.

Ook een miljardair genaamd, Tim Draper, voorziet een cruciale rol van Bitcoin tijdens de aanhoudende crisis.

Vervolgens schetste miljardair investeerder en grote Bitcoin-stier, Tim Draper, ook de cruciale rol van Bitcoin tijdens de aanhoudende wereldwijde financiële crisis. Op 16 maart zei hij dat het Bitcoin zal zijn, die de wereld zal redden, niet banken of overheden.

Ondertussen blijft de Bitcoin koers goed presteren in afwachting tot een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis. Op 12 mei zal de beloning van BTC miners voor de derde keer gehalveerd worden. Dat betekent dat de hoeveelheid Bitcoins die elke 10 minuten worden gemined, zal dalen van 12,5 naar 6,25 tokens.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins