Nieuws

Bitcoin (BTC)-betalingen binnenkort geaccepteerd bij Starbucks


Het lijkt nu toch echt dichtbij te komen: koffie voor Bitcoins (BTC). Maar nu dan echt. De beroemde koffieketen Starbucks is van plan om tegen het einde van dit jaar te beginnen met het accepteren van cryptocurrencies. Dit door samen te werken met het platform van Bakkt.


Klein opbouwen

Om ervoor te zorgen dat er geen fouten worden gemaakt bij het implementeren van deze nieuwe betaaloptie, is Starbucks van plan om eerst klein te beginnen. Zo wil de keten beginnen met een paar winkels in de Verenigde Staten (VS), waarnaar het langzamerhand gaat uitbreiden naar steeds meer winkels, ook buiten de VS.


Eerste verkoper op basis van Bakkt-platform

Niet alleen Starbucks maakt grote stappen met het accepteren van cryptocurrencies. Zo wordt Starbucks hiermee naar verluidt de eerste verkoper van koffie op basis van het Bakkt-platform. Bakkt maakt hiermee direct grote stappen.Eerder cryptocurrency accepteren

Starbucks was eerder al van plan om cryptocurrency te gaan accepteren als betaaloptie. Zo werd in 2018 al duidelijk dat Starbucks hielp bij de ontwikkeling van het platform van Bakkt. Helaas was het accepteren van cryptocurrencies voor hun koffie destijds uitgesteld. Nu lijkt deze optie er toch echt officieel aan te komen.