Nieuws

Bitcoin (BTC) koers gaat richting $1500 zegt Bloomberg analist

Analisten van ‘Bloomberg Intelligence’ voorspellen dat de Bitcoin koers de komende tijd verder zal dalen, meldt Bloomberg op 16 november.

Bitcoin is niet meer saai

Bitcoin (BTC) is niet langer saai” vertelt Bloomberg. Dit was de zin waarmee het artikel ingeleid werd. De volatiliteit is weer helemaal terug en dat is hoe de cryptocurrency markt groot is geworden. Echter, de analisten verwachten dat de prijs nog eens enorm zal dalen. De prijs zou zomaar tot $1500 dollar kunnen dalen, wat nog eens een daling van 70 procent zou betekenen. De analisten vertellen dat de Bitcoin Cash hardfork gezorgd heeft voor de crypto markt crash. De Bloomberg analist genaamd Mike McGlone legt uit dat de prijsstijging van BCH enkele weken geleden begon, wat ervoor zorgde dat de hele cryptomarkt weer wat ging stijgen. Volgens McGlone was de prijsstijging slechts gegrond op speculatieve redenen en verlangens. Dit werkte in de goede oude tijd, maar nu niet meer. “Dit is een langzaam dalende markt, dan krijg je klappen.”

Negatieve effecten en uitlatingen

De bearmarkt in de cryptocurrency wereld heeft niet alleen de token prijzen beïnvloed. De belangrijkste in Amerika gevestigde videokaarten fabrikant Nvidia meldde onlangs een opmerkelijke omzetdaling in dit kwartaal. De fabriek verwijst daarbij naar de verkoopdalingen in GPU’s die voor crypto mining worden gebruikt. Niet alleen bloomberg analisten zien het somber in voor de Bitcoin. In een recent bericht voorspelde Fundstrat analist Rob Sluymer dat het wel eens maanden zou kunnen duren voordat BTC zich zou herstellen van de schade die is veroorzaakt door de recente crash. Fundstrat mede oprichter en crypto analist Tom Lee vertelt dat hij verwacht dat Bitcoin eind van het jaar flink gaat stijgen en de $15 duizend dollar grens gaat aantikken.