Nieuws, Trending

Crypto analist Tom Lee: Bitcoin is eind van het jaar $15000 dollar.

Ondanks de enorme crypto crash deze week heeft crypto analist Tom Lee zijn Bitcoin prijsvoorspelling voor het einde van het jaar van $15.000 dollar herhaald.

De cryptocurrencymarkt heeft deze week een flinke klap gekregen

Tom Lee, hoofd van het onderzoeksbureau Fundstrat Global Advisors wijst op twee belangrijke crypto investeerders. De eerste groep is een groep die crypto’s daadwerkelijk gebruiken en de tokens in hun portefeuilles hebben. De andere groep behoort tot de speculatieve kant van de markt. Volgens Tom Lee zouden de twee verschillende groepen van de cryptocurrency gemeenschap een manier moeten vinden om samen te werken. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat crypto investeerders niet zulke enorme verliezen zullen leiden door een crash als deze. Ondanks het herhalen van zijn voorspelling, gaf Lee wel toe dat de cryptomarkt zeker een negatieve ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Deelname van institutionele investeerders is essentieel

Lee vertelt dat er een goede kans is dat de cryptomarkt spoedig zal aantrekken. De crash kan wel eens een goede ontwikkeling zijn voor het aantrekken van nieuw kapitaal. De lage prijs is namelijk een perfect moment voor grote institutionele investeerders om in te stappen. Volgens Lee zal deze sector de volgende golf van adoptie voorttrekken. Volgens Tom Lee zijn er 2 belangrijke factoren die binnenkort voor meer institutionele belangstelling in de crypto markt zullen zorgen. Allereerst zal de lancering van het digitale platform ‘Bakkt’ door de beheerder van de New York Stock Exchange (NYSE). Het doel van Bakkt is om het platform te lanceren voor 24 januari 2019. Ten tweede zullen institutionele instellingen meer durven investeren wanneer de sector meer duidelijkheid op gebied van regelgeving krijgt. “Zodra we heldere regelgeving hebben, denk ik dat instellingen zich meer op hun gemak zullen voelen bij het investeren in cryptocurrencies.” Niet alleen Tom Lee is optimistisch over de cryptomarkt. Onlangs heeft het Nederlandse bedrijf KPMG een optimistisch standpunt ingenomen. Hierbij beweert het bedrijf dat de crypto industrie de deelname van institutionele beleggers nodig heeft om haar volledige potentieel te realiseren.