Bitcoin (BTC)-transacties herschrijven kost 400 dagen

De beveiliging van Bitcoin (BTC) staat enorm hoog. Zo hoog zelfs, dat als een hacker de volledige controle over het netwerk zou hebben, deze hacker 400 volledige dagen nodig om de blockchain te herschrijven. Zelfs als ze 100% controle hebben over de hash-snelheid van het netwerk.


Hoe wordt dit berekend?

Hoe kan dit worden berekend? Dit is eigenlijk vrij eenvoudig. Analisten berekenen dit door het cumulatief van het netwerk te pakken en deze te delen door de hashratio die nu wordt aangehouden.

Door dit te berekenen voor het Bitcoin-netwerk, blijkt dat een potentiële hacker ruim een jaar nodig heeft om het Bitcoin-netwerk aan te vallen. Goedkoop is dit ook niet, naar verluidt zal de hacker honderden miljoenen moeten uitgeven om zo’n aanval uit te kunnen voeren.

Het resultaat? De prijs van de Bitcoin kan nog steeds instorten nadat er vele uren, veel geld en ruim een jaar zijn verstreken om het netwerk tet hacken.


Wat is hashratio?

Hash rate, ofwel hashratio, is de frequentie dat een computersysteem een reeks letters kan gokken. Dit wordt ook wel hash genoemd. Hoe hoger dit aantal ligt, hoe hoger het hashratio zal liggen. Veel cryptocurrencies hebben een eigen blockchain en een eigen hashratio. Hierdoor kan het zijn dat de ene cryptocurrency sneller en eenvoudiger te minen is dan de ander.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken