Bitcoin

Bitcoin Bull Reversal mogelijk als prijs boven $7400 komt

Als de Bitcoin prijs boven de $7380 dollar komt gaan we mogelijk op korte termijn een bull reversal zien. Dit zal een groot aantal koop orders uitlokken.


Bull reversal aanstaande?

Bitcoin, de grootste cryptocurrency ter wereld, heeft een zogenaamde ‘hammer candle’ gecreëerd in de afgelopen drie dagen. Zo’n hamer candle, die bestaat uit een lange dunne onderkant en een kleine dikke bovenkant, betekent dat de periode van drie dagen begon met pessimisme, maar eindigde op een optimistische toon.

Als we terugkijken op de afgelopen dagen, dan zien we dat BTC op 24 november in de buurt kwam van de $7350 dollar. De dag daarna daalde BTC tot het laagste punt in 6 maanden tijd tot $6500 dollar. Echter, de daling was van korte duur en de prijs steeg snel terug naar $7380 dollar voordat de prijs weer iets terugzakte naar $7159 dollar op 26 november.

Het herstel van $6500 dollar naar $7159 dollar vertegenwoordigt de lange onderkant van de hamer. De spreiding van $7350 en $7159 vertegenwoordigt de bovenkant van de candle.

Het patroon wordt normaal gezien als een bullish signaal. Echter, het lijkt er op dat veel handelaren wachten op een bevestiging in de vorm van een overtuigende beweging tot boven de bovenkant van de hammer candle. Een koersstijging tot boven de $7380 dollar is dus nodig om een bullish reversal te bevestigen. Als dit lukt zal dit mogelijk een sterk herstel inleiden.

De lange onderkant van de hammer candle duidt op verkoop uitputting. Als deze driedaagse candle boven de $7380 sluit zal een bullish reversal worden bevestigt. Volgens verschillende crypto analisten zou dit de deuren richting de $8000 dollar openen.

Aan de andere kant zou een sluiting onder het dieptepunt van de hammer candle van $6515 dollar een zeer slecht teken zijn.


2 bullish signalen op 4h chart

Zo’n koersstijging tot boven de $7380 dollar zou zorgen voor 2 bullish signalen op de 4h chart, namelijk: Een opwaartse doorbraak van de dalende trendlijn en een omgekeerde head-and-shoulders doorbraak.

Deze head-and-shoulders doorbraak zou ruimte creëren voor een prijsstijging tot $ 8.245 dollar. Dit lijkt niet eens zo’n gekke voorspelling omdat de 14 daagse relative strength index aangeeft dat Bitcoin oversold is.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen of wil je sparren met technisch analisten? Join ons telegramkanaal @newsbit_crypto en discussieer mee.

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen