Bitcoin

Dit zijn de 3 mogelijke redenen van de Bitcoin Crash

De recente prijsdaling die Bitcoin mee heeft gemaakt is het gevolg van geopolitieke en financiële factoren. In dit artikel lees je de drie mogelijke factoren van de recente prijsdaling.


1: China’s optreden tegen crypto exchanges

Zoals vele analisten al aangaven is een belangrijke oorzaak China’s hardhandige optreden tegen crypto exchanges. Gisteren schreef Newsbit een artikel waarin uitgelegd stond dat er 173 crypto exchanges gesloten zijn door de Chinese overheid. Dit heeft veel druk uitgeoefend op de Bitcoin. Beleggers zagen een risico ontstaan wat er voor heeft gezorgd dat investeerders massaal besloten uit te stappen.

“Ik denk dat beleggers zich zorgen maken over het slechte nieuws uit China. Mede daarom hebben BTC investeerders wel 2 keer nagedacht om bij een lagere prijs weer in te stappen,” vertelt analist Gabor Gurbacs in een bericht.


2: Liquiditeitsproblemen

Ook is er de afgelopen tijd een ander probleem ontstaan. Volgens data hebben verschillende Bitcoin exchanges problemen met de liquiditeit.

Dit, mede veroorzaakt door de problemen in China, komt de markt niet ten goede. Er ontstaat een soort veiling waarin er vrij weide marges zijn ontstaan de afgelopen 3 maanden. Wees voorzichtig met het kopen en verkopen van je cryptocurrencies en zorg ervoor dat je niet al te grote orders plaatst.


3: Technisch gezien zat de crash eraan te komen

Een andere groep, voornamelijk technisch analisten, vertellen dat de recente BTC crash er eigenlijk wel aan zat te komen als je de charts goed analyseerde. Deze analisten vertellen dat er langzamerhand een ‘bearish’ uitziende grafiek aan het vormen was die gedoemd was om naar benenden uit te breken.

Analist ‘Dave the Wave‘ voorspelde 5 maanden geleden al dat de BTC prijs terug zou zakken richting de $6700 dollar. Dit omdat, volgens hem, de koers ongezond snel gegroeid was tot boven de $10.000 dollar.

Echter, nu we een low hebben gezien van $6500 dollar verwacht de analist een bounce omhoog. ‘Dave the Wave’ vertelt dat hij verwacht dat de BTC prijs weer richting de $8000 gaat stijgen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?