China
Regulatie

China sluit 173 Crypto exchanges & token platforms

China heeft naar verluidt alle crypto exchanges, die actief zijn in het land, gesloten. Dit vertelt de CnLedger in een Twitter update.


China sluit al haar concurrenten

CnLedger citeerde in zijn Twitter post het ‘Financial Stability rapport‘ van de Centrale Bank van China. Hierin staat dat “173 Chinese platforms voor handel in digitale valuta’s allemaal zijn gesloten.”

Bron: CnLedger

Deze stap die China nu neemt betekent dat de overheid elke concurrent in de crypto wereld uit heeft gesloten. Hierdoor lijkt de deur open te staan voor haar eigen ontwikkelde cryptomunt. De PBoC heeft haar inwoners afgelopen week al geïnformeerd wat het plan is om illegale bitcoin handel te stoppen. De overheid vertelde hard op te traden tegen crypto exchages.


China houdt van Blockchain, niet Bitcoin

De interesse naar cryptocurrency is de laatste weken populairder geworden. Dit komt mede door de hartverwarmende speech van presiedent Xi over de blockchain technologie. Hierin vertelde Xi dat de blockchain technologie als kernpunt moet dienen van de innovatie in China.

Ondanks het optimistische nieuws voor de blockchain technologie, zien we dat de overheid juist extra streng optreedt tegen de handel in cryptocurrencies. De PBoC herhaalde zelfs zijn toezegging om cryptocurrencies uit te roeien door beleggers te informeren de technologie niet te verwarren met de use case.

China zet dus alle zeilen bij om de wereld te laten weten dat ze van blockchain houdt, niet van cryptocurrencies.