Blockchain

Chinese president Xi dringt aan op snelle invoering van Blockchain

De president van China, genaamd Xi Jingping, heeft het land opgeroepen om de acceptatie van de blockchain technologie te stimuleren. Xi vertelt dat het de blockchain technologie als kernpunt moet dienen van de innovatie.

Xi maakt de opmerking tijdens het Politburo-comité over blockchain technologie trends op 24 oktober.


Blockchain is cruciaal

Xi benadrukt dat de implementatie van blockchain technologieën cruciaal is voor het bevorderen van de technologische innovatie van het land. Hij zegt hierover het volgende:

“We moeten blockchain als een belangrijke doorbraak zien voor de innovatie van technologieën. Daarom moeten we de investeringen vergroten en de ontwikkeling van blockchain en industriële innovatie versnellen.”


China is koploper

De drang van president Xi naar een meer acceptatie van blockchain komt is apart te noemen. Lange tijd had China een afkeer tegen cryptocurrencies. Zo verbood het land ICO’s in 2017 en waren even later de crypto exchanges de pineut.

Er zijn zelfs meldingen geweest dat ten minste één overheidsinstantie een verbod op cryptocurrency mining overweegt.

Maar, de afgelopen tijd horen we juist dat China een andere weg inslaat en de blockchain technologie wel waardeert. Zo is het land naar verluidt zelfs bezig met het maken van een eigen digitale valuta.

Het is natuurlijk niet gek te noemen dat de enige cryptocurrency die de Chinese overheid wel waardeert, de digitale munt van de eigen centrale bank is. Ondanks verschillende berichten dat de lancering van deze munt er spoedig aankwam, zeiden ambtenaren van de Centrale Bank vorige maand dat er geen tijdschema is voor de lancering.

Waar de rest van de wereld afwacht lijkt China dus de koploper met het implementeren van blockchain technologie. Ook Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, wijst naar de superieuriteit van China in de digitale valuta wereld. Hij heeft het Amerikaanse congres daarom ook vertelt dat Libra Amerika kan helpen om tegen China te kunnen strijden.

“China is snel op weg om een soortgelijk idee als Libra in de komende maanden te lanceren. We kunnen hier niet blijven zitten en aannemen dat, omdat Amerika vandaag de leider is, het altijd de leider zal worden als we niet innoveren,” vertelt hij.