Bitcoin

Bitcoin bull run kan 1000 dagen duren

Bitcoin is dit jaar enorm goed gestart ​​en historische gegevens suggereren dat de prijs nog 19 maanden lang zal stijgen. James Todaro vertelt op Twitter dat 2020 het beste jaar ooit is voor de ‘volume gewogen gemiddelde prijs’.


Het volume gewogen gemiddelde

Het volumegewogen gemiddelde berekent de Bitcoin prijs over een bepaalde periode als een verhouding op basis van de handel. 

Voor 2020 is het gemiddelde voor BTC $9.120 dollar, volgens de berekeningen van Todaro. Dit is hoger dan in 2017 toen de munt zijn hoogste punt ooit bereikte van $20.000. Voor dat jaar was het volume gewogen gemiddelde $6.125 dollar.

Vreemd genoeg produceert de statistiek eigenlijk een hogere waarde voor 2018, ondanks dit het jaar dat Bitcoin heeft doorgebracht in een vrijwel constante bearmarkt met een dieptepunt op $3.100. Het gemiddelde van 2018 was $7,657 dollar.

Op het eerste gezicht was 2019 veel succesvoller, maar het volumegewogen gemiddelde van Bitcoin vorig jaar was lager dan in 2018. 

 

Volgens de Twitter analist laat de bovenstaande grafiek zien dat het grootste deel van het geld dat in de afgelopen jaren in Bitcoin is gestoken winst heeft opgeleverd.


Model voorspelt 570 meer bullish dagen

Wat de toekomst betreft, laten de gegevens van eerdere Bitcoin-bullruns een bemoedigend beeld zien voor de komende anderhalf jaar. Zo vertelt de analist met de naam CryptoKea dat de bull markt nog zeker 570 dagen zal blijven. Dat betekent dus dat de Bitcoin koers nog flinke sprongen vooruit kan gaan maken.

Ondanks dat de markten vorige week met 8% daalden, werd 2020 gekenmerkt door de kracht van Bitcoin. Tot op heden is de Bitcoin prijs met bijna 35% gestegen.

 

Bitcoin nieuws

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen