Nieuws, Trending

Bitcoin Cash geaccepteerd door meer dan 900 retailersVolgens een Reddit-gebruiker die Bitcoin Cash heeft geanalyseerd blijkt dat er momenteel meer dan 945 (online) winkels zijn die Bitcoin Cash accepteren als betaalmiddel.


Statistieken

In de post heeft de Reddit-user de nieuwste Bitcoin Cash statistieken weergegeven. Deze data is afkomstig vanaf meerdere websites om de betrouwbaarheid er beter van te kunnen garanderen.

Dit zijn de statistieken:
Momenteel zijn er 945 online winkels die Bitcoin Cash accepteren.
Naast deze 945 online winkels zijn er 670 fysieke handelaren die Bitcoin Cash accepteren als betaalmiddel.
Er zijn 939 winkeliers die op Green Pages staat, ook dit aantal blijft groeien.


Crypto-adoptie

Momenteel wordt Bitcoin Cash vooral geaccepteerd door de kleinere, minder afhankelijke verkooppunten. Maar ook meer bekende opties als BitPay worden in de lijst van AcceptBitcoin.cash opgenomen.

Ook grotere Amerikaanse partijen als Newegg en anderen gebruiken het BitPay-platform om de cryptocurrency-betalingen van hun klant te verwerken. Hiernaast was de retail gigant Overstock één van de eerste online retailers die cryptocurrency-betalingen accepteerde. Halverwege 2017 accepteerde zij al 40 verschillende altcoins. Ook Binance dringt aan op adoptie van cryptocurrency door consumenten. Met hun eigen Binance-coin (BNB) en de samenwerking met het hotelboekingsplatform Tripio kunnen gebruikers al meer dan 450.000 hotels boeken met de coin van Binance. Hiermee lijkt de crypto-adoptie steeds groter te worden.