Altcoin

Bitcoin Cash-prijs stijgt in 1 week met 60%

Bitcoin Cash is in opmars voorafgaand aan de aanstaande netwerkupgrade, de crypto stijgt in een korte tijd namelijk met 60%.


Bitcoin Cash terug in de top 10

Bitcoin Cash heeft zich eindelijk weer teruggevochten in de top 10 van meest waardevolle cryptocurrenncies. Dit gebeurde na een enorme stijging die gisteren begon en vandaag door zet. In 7 dagen tijd is de Bitcoin Cash prijs namelijk met meer dan 55% gestegen. Ondanks dat is de ATH van $3.792, die de munt bereikte in december 2017, nog altijd ver verwijderd.

Bitcoin Cash 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

BCH koers stijgt vlak voor halfjaarlijkse hard fork

De heropleving komt iets meer dan een week voor de geplande halfjaarlijkse hard fork van Bitcoin Cash die plaatsvindt op 15 mei. Deze hard fork gaat twee kleine, maar niet onbelangrijke aanpassingen aan het netwerk toevoegen.

Eentje is de verwijdering van de onbevestigde transactie limiet op de chain van de Bitcoin Cash. Hierdoor kunnen er meer microtransacties uitgezonden worden zonder te hoeven wachten op een block bevestiging.

Blocks worden elke 10 minuten gemined op Bitcoin Cash. De oude onbevestigde chain limiet werd afgetopt op 50 transacties. Hierdoor konden toepassingen met een hoog volume 50 bijna onmiddellijke transacties uitvoeren voordat er een bevestiging in een block nodig was. Bij de aankomende hard fork wordt dit limiet geheel verwijderd.

De andere verandering die gepland staat voor 15 mei zal de introductie van meerdere “OP_RETURN” -outputs zijn. Simpel gezegd, op de Bitcoin Cash-blockchain kan je momenteel diverse gegevens aan een transactie toevoegen. Voorbeelden hiervan zijn teksten, afbeeldingen en andere data typen. Momenteel kan er slechts één “OP_RETURN” -uitvoer worden opgenomen in een transactie, d.w.z. één afbeelding, tekst, etc. De aanstaande netwerkupgrade zal het mogelijk maken om meerdere stukken diverse gegevens in één enkele transactie op te nemen.


Bitcoin Cash wordt populairder

Beide veranderingen stellen de Bitcoin Cash open voor een hoger volume. Daarnaast maken ze Bitcoin cash ook vatbaarder voor populaire applicaties zoals NFT’s. Bedrijven en app-ontwikkelaars gaven specifiek aan dat ze deze veranderingen wilden zien om de mogelijkheden van de blockchain uit te breiden, met in het bijzonder die voor niet-tastbare tokens, zoals vermeld in de documentatie van de upgrade.

Naast dat de Bitcoin Cash koers sinds het begin van het jaar is gestegen, is ook het algemene gebruik van de token gestegen. Het aantal dagelijkse Bitcoin Cash-transacties steeg namelijk van 20.000 in december tot meer dan 150.000 in januari. Dat is een stijging van 650%. Tussen februari en april verwerkte de Bitcoin Cash dagelijks meer transacties dan de Bitcoin, met een piek van 414.000 tegenover de 229.000 van Bitcoin op 21 maart.

Uit dezelfde gegevens blijkt echter dat er een kleinere groei was in het aantal transacties afkomstig van unieke adressen. Deze is slechts met 25% is gestegen van 40.000 naar 50.000. Dit is gelijk aan een vijfde van dat van de Bitcoin.