Nieuws, Trending

Bitcoin Crash veroorzaakt door Fake News? Goldman Sachs stopt niet met BTC platform

Martin Chavez, de Chief Financial Officer (CFO) van Goldman Sachs, zegt dat de berichten over de plannen om te stoppen Bitcoin platform ‘Fake News’ zijn. Goldman Sachs heeft nog steeds plannen om een cryptocurrency trading platform op te zetten. Dit zou betekenen dat de enorme crash voort is gekomen uit valse berichtgeving.

“Dit nieuws moet ik als Fake News omschrijven”

Op een Tech conferentie in San Francisco vertelt Chavez dat de berichten over het stoppen van Goldman Sachs met een crypto trading platform niet klopten. Chavez zegt dan ook het volgende: “Ik had nooit gedacht dat ik mezelf deze term zou horen gebruiken, maar ik moet dat nieuws echt als Fake News omschrijven.” Vorig jaar schreef Bloomberg dat Goldman Sachs eind 2018 een cryptocurrency platform op wilde zetten. 2 dagen geleden meldde Business Insider echter dat verschillende bronnen zeiden dat het bedrijf de plannen om een Bitcoin trading platform op te zetten schrapt. Dit omdat de regelgeving te onduidelijk is in de crypto markt. Chavez vertelt dat de hype over het opzetten van zo’n handelsplatform van af het begin af aan al overdreven was: “Toen we het hadden over het verkennen van cryptocurrencies zou het een verkenning zijn die in de loop van de tijd zou evolueren. De crypto revolutie zit eraan te komen, maar het is er nog niet.”

Goldman Sachs is veel bezig met Bitcoin

Goldman is veel bezig met Bitcoin futures en zorgt voor de liquiditeit van deze contracten. Wel vertelt Chavez dat er meer regelgeving en zekerheid moet komen in de Bitcoin markt voordat de bank verder kan gaan met fysieke Bitcoin. “Fysieke bitcoin is iets ontzettend interessant en enorm uitdagend.”  Chavez vertelt dat Goldman Sachs bezig is met een Bitcoin derivaat die verrekend zullen worden in Amerikaanse dollars.

Crypto crash veroorzaakt door Fake News

De Bitcoin koers en de koersen van andere cryptocurrencies maakten een enorme crash als gevolg van het nieuws dat Goldman Sachs de plannen voor een Bitcoin platform stopte. De totale waarde van de cryptocurrency markt daalde met meer dan 25 miljard dollar. Dat betekent dus dat de enorme crash veroorzaakt is door fake news. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de $6494 dollar. 2 dagen geleden lag de BTC koers nog rond de $7200 dollar. We zien vandaag dat de cryptomarkt een klein herstel vertoont.   Koop Bitcoin | IDEAL