bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin crasht in 2 uur tijd met $3000

De Bitcoin prijs is zojuist flink gecrasht. De koers zakte in slechts twee uur tijd met meer dan $3.000 naar zijn laagste punt in twee weken tijd.


Welke niveaus moet je in de gaten houden?

Als we de onderstaande grafiek bekijken, zien we dat de Bitcoin prijs op het moment van schrijven rond de $58.000 nadert. Voor nu lijkt er een grote ondersteuning te liggen rond de $57.000. Een bounce omhoog vanaf dat niveau lijkt dus mogelijk.

Toch verwachten een aantal analisten dat de BTC prijs verder zal zakken, richting het psychologische $50.000 niveau. Dit is een zeer belangrijk level die stand moet blijven houden om de bull run in stand te houden.

Bitcoin koers daalt tot $58K- Bron: Tradingview

Wat is de reden van de Bitcoin crash?

Er is geen geldige fundamentele reden voor de crash. Alle statistieken zijn er nog altijd geweldig uit en ook het nieuws is de afgelopen dagen vrij bullish geweest. Volgens de CEO van investeringsmaatschappij Capriole zijn handelaren die hefbomen gebruiken de reden van de crash. Hij vertelt:

“In principe ziet Bitcoin er hier ongelooflijk uit op de meeste statistieken, maar hefboomhandelaren zijn uit de hand gelopen. We zullen geen duurzame prijsstijgingen krijgen totdat dat verandert.”

Gegevens toonden aan dat er in één uur tijd $500 miljoen aan posities werden geliquideerd.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt duizenden dollars op historische dag voor ETFs
Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?