Newsbit

china

Bitcoin crasht opnieuw door slecht nieuws uit China

china

China heeft aangegeven dat het hard zal optreden tegen Bitcoin-mining in het land. Ook waarschuwt het land voor andere risico’s van cryptocurrency.


China gaat Bitcoin-mining monitoren

Bitcoin werd binnen een week voor de tweede keer getroffen door slecht nieuws uit China. Deze keer heeft de financiële commissie van China Bitcoin-mining toegevoegd als een belangrijke sector om te monitoren. Ze doen dit in een poging om “financiële risico’s te voorkomen en te beheersen.”

De bijeenkomst werd geleid door Liu He, de vice-premier van de Staatsraad van China. Van de vier vice-premiers die rapporteren aan de premier van de Staatsraad, is Liu He de laagste. Hij is ook de directeur van de Centrale Commissie voor Financiële en Economische Zaken van de Chinese Communistische Partij.

Het rapport bevat trouwens ook een waslijst van andere activiteiten die niets te maken hebben met crypto. Enkelen hiervan zijn de hervorming van kleine en middelgrote financiële instellingen, het afzwakken van de effecten van illegale effectenactiviteiten en “effectief reageren op geïmporteerde inflatie.”

Dit is de eerste keer dat de Staatsraad zich expliciet uitspreekt over Bitcoin-mining.


BTC prijs wordt hard geraakt

Ondanks dat het rapport niet heel schokkend was kelderde de Bitcoin prijs met 12%. De prijs krabbelt op het moment van schrijven echter weer op.

Bitcoin 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Afgelopen woensdag sleepte soortgelijk nieuws de BTC-prijs omlaag tot een dieptepunt van $30.000. Destijds vertelde een groep van drie verenigingen in China dat het crypto verbod van de centrale bank vanaf 2017 gehandhaafd zou moeten worden. De drie verenigingen waren de National Internet Finance Association of China, de China Banking Association en de Payment and Clearing Association of China.

Bronnen suggereren dat het harde optreden tegen Bitcoin-mining beperkt zal blijven tot operaties die geen gebruik maken van waterkracht.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top