Newsbit

Bitcoin koers

Hoe staat Bitcoin ervoor na de enorme crash van gisteren?

Bitcoin koers

De Bitcoin onderging gisteren een enorme crash. De koers daalde in enkele uren tijd van ongeveer $43.000 tot een dieptepunt van $30.000. Sindsdien heeft BTC een sterk herstel laten zien (30%), waardoor de koers op het moment van schrijven weer rond de $40.000 ligt.

Wat iedereen zich vandaag afvraagt is wat er nu gaat gebeuren met de Bitcoin prijs. In dit artikel blikken we terug op de crash en bekijken we verschillende grafieken om je een beeld te geven hoe BTC er technisch gezien voorstaat.


Belangrijke weerstand en ondersteuningszones

De vaak genoemde ondersteuningszone van $40K – $42K kon gisteren geen standhouden. Hierdoor daalde de Bitcoin koers gisteren in een enorme sell-off tot een dieptepunt van $30.000. Dit bevestigt dat het gebied van $30.000 als een sterke ondersteuning kan worden gezien en dat de zone van $40K – $42K waarschijnlijk als weerstand zal gaan dienen.

Op $41.430 ligt ook de weerstand in de vorm van het 0,382 Fib retracementlevel. Als BTC weer tot boven dit gebied weet te stijgen zal het rond de $48.330 – het 0,618 Fib-retracementniveau – nogmaals met veel weerstand te maken krijgen. Dit is ook een horizontaal weerstandsgebied.

Bitcoin ondersteuning en weerstandzones – Bron: Tradingview

Slechts een correctie of het einde van de bearmarkt?

Voor nu lijkt het het meest aannemelijk dat de de koersval van gisteren ‘slechts’ een correctie is. Een prijsstijging tot boven de $47.000 zou deze aanname bevestigen. Vanuit hier zou BTC zelfs weer zijn weg voortzetten richting nieuwe hoogtepunten. Wel blijft het oppassen, aangezien harde afwijzing rond de $40k zou kunnen zorgen voor een nieuwe dip richting de $30k ondersteuning.

De afgelopen correctie suggereert dat het deel van de opwaartse beweging dat in maart 2020 begon, is beëindigd. Daarom bevindt de prijs zich nu in golf vier (rood) die waarschijnlijk zal uitgroeien tot een driehoek-patroon.

Bitcoin consolidatie patroon – Bron: Tradingview

Als dit patroon gevolgd gaat worden kan de huidige correctie zeker tot eind juli en mogelijk zelfs tot november doorzetten. Pas wanneer BTC uit de driehoek breekt zullen weer nieuwe hoogtepunten behaald kunnen worden.

Bitcoin zal zich dus waarschijnlijk een langere tijd in een corrigerende golf bewegen. De prijs zal dan zeker tot juli in een consolidatie patroon blijven.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top