Bitcoin Nieuws

Dit is waarom de Bitcoin prijs is gecrasht

De Bitcoin koers crasht vandaag ongenadig hard, maar wat is de reden? Veel mensen schuiven het af op de baas van Tesla, maar Elon Musk is niet de enige schuldige.


Een enorme Bitcon crash

Bitcoin lijkt alle ondersteuning te zijn verloren, waardoor de koers in een vrije val terecht is gekomen. De paniek is enorm waardoor de prijs zojuist een dieptepunt heeft bereikt van $32.000.


USD bereikt dieptepunten van meerdere maanden

Er zijn een aantal factoren die tegen Bitcoin-bulls werken nu de markt terugkeert naar niveaus waarvan sommigen dachten dat ze nooit meer zouden verschijnen.

Elon Musk’s kritiek op het energieverbruik van Bitcoin is een veel genoemde reden, maar er zijn ook andere hindernissen voor nieuwe prijsstijgingen op dit moment. Een daarvan is de kracht van de Amerikaanse dollar, die een comeback probeert te maken na een dalende reeks die eind maart begon.

De Amerikaanse dollar-valuta-index (DXY) meet de USD ten opzichte van een aantal valuta’s van handelspartners. Op dit moment heeft de DXY de langetermijnsteun teruggekaatst om de neerwaartse trend om te buigen.

DXY is traditioneel omgekeerd gecorreleerd met Bitcoin. Samen met limp aandelen zijn de omstandigheden goed om de voortgang van de bulls te doorbreken. Desalniettemin was de DXY-afsluiting van woensdag de laagste sinds 6 januari.

DXY dagelijkse candle grafiek. Bron: TradingView

Tech-aandelen in de problemen

Naast de dollar voorspellen de dalende tech-aandelen ook niet veel goeds voor Bitcoin. Na een merkwaardig rapport van Reuters over China dat naar verluidt verdere aspecten van cryptocurrency-handel zou verbieden, begonnen aandelen onder druk te staan.

De nederlaag trof Tesla ook op ironische manier na de Bitcoin-kritiek van Musk. Musk is niet alleen gedegradeerd tot de op twee na rijkste man ter wereld, maar heeft ook al zijn BTC winsten verloren.


Klassieke “FUD”

De belangrijkste reden van de crash is de angst. Investeerders zijn bang en lijken te verwachten dat de bull run over is. Dit zorgt voor een overweldigende verkoopdruk en enorme liquidaties. De verkoopdruk is zelfs zo hoog dat verschillende exchanges offline zijn gegaan. De crash van vandaag begint dan ook steeds meer op de crash van 2017 te lijken.

Mensen zijn bang, maar dat brengt ook kansen met zich mee.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten