bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin Crasht – Whales verplaatsen BTC naar exchanges

Bitcoin is flink gecrasht. De prijs bereikt vandaag een dieptepunt van $16.300. Toch blijven veel analisten optimistisch.


Bitcoin prijs crasht met 10%

Als we de onderstaande Bitcoin grafiek bekijken, zien we dat Bitcoin gisteren van de ene op de andere dag te maken heeft met enorme volatiliteit.

Na bijna een hoogtepunt van $19.500 te hebben bereikt, volgde een scherpe uitverkoop. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Bitcoin prijs vandaag terugviel tot een dieptepunt van $16.300.

Verschillende bekende analisten hadden al gewaarschuwd dat er een terugval aan zat te komen, waaronder CNBC-presentator Brian Kelly. Hij vertelde gisteren dat hij dacht dat BTC zijn top had bereikt.

Ondertussen wees ook de Crypto Fear and Greed Index op een aankomende correctie. De index stond al een lange tijd op ‘extreme hebzucht’.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


Een grote verkoopdruk

De plotselinge prijsdaling viel samen met grote beleggers die massaal BTC tokens op exchanges stortten, vermoedelijk met het doel om winst te nemen in de buurt van de grote $20.000 weerstand.

“De gemiddelde instroom in alle exchanges is een paar uur geleden flink toegenomen. Het geeft aan dat whales BTC hebben gestort op exchanges,” vatte Ki Young Ju, maker CryptoQuant, samen..

“Ondanks dat geven indicatoren op de lange termijn aan dat de koopdruk de overhand heeft. Ik denk nog steeds dat we binnen een paar dagen $20K kunnen breken. “

 

Bitcoin nieuws

Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Morgan Creek Capital: Boomers gaan $300 miljard in Bitcoin investeren
Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?