Bitcoin, Solana

Bitcoin daalt met bijna $1.500 na BTC aankoop van El Salvador

De cryptocurrency markt reageerde gisteren zeer positief op de komende Bitcoin aankoop in El Salvador, maar inmiddels is de koers weer teruggekeerd tot onder de $51.000.


Stijging door promotie van influencers

Verschillende crypto-influencers promootte de aankoop van BTC tokens gisteren op social media. Ze riepen hun volgers op om voor $30 aan Bitcoin te kopen om de beslissing van het land te ondersteunen. De markt reageerde postief met een groei van 2,2% en een test van de $53.000 grens. De prijsstijging hield echter geen stand, waardoor de koers nu teruggezakt is tot onder de $51.000.

Gisteren testte Bitcoin het weerstandspunt van $53.000, maar helaas kwam het er niet doorheen. De belangrijkste reden voor de koersdaling vandaag kan technisch zijn, aangezien indicatoren zoals de Relative Strength Index de markt als “overbought” beschouwen. Dit leidt in de meeste gevallen namelijk tot een retrace.

Bitcoin 1-uur grafiek met RSI – Bron: Tradingview

Sentimentindicatoren zoals de Fear and Greed-indicator tonen een waarde van 79 aan, wat “Extreme Greed” betekent. Dit is ook een signaal van een oververhitte markt. Volgens de volume-indicatoren verliest de huidige bullrun gestaag aan koopkracht. Maar tegelijkertijd correleert het met indicatoren van de exchange flow die massale uitstroom van exchange wallets signaleren.

Sinds 31 augustus is Bitcoin gestaag gestegen en heeft het in relatief korte tijd een prijsstijging van meer dan 12% laten zien. Andere cryptocurrencies die gekoppeld zijn aan de DeFi- en NFT-industrieën, zoals Ethereum of Solana, vertoonden meer volatiliteit en stegen met respectievelijk 25% en 65%.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?