el-salvador
Bitcoin

El Salvador koopt zijn eerste 200 Bitcoin

De president van El Salvador, Nayib Bukele, bevestigde gisteravond dat het land haar eerste 200 Bitcoin heeft gekocht. Dit voorafgaand aan de uitrol van een nieuwe wet die BTC een wettig betaalmiddel maakt.


El Salvador gaat veel Bitcoins kopen

El Salvador is het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel erkent. Ondanks tegenstand van inwoners, gelooft de regering dat de cryotomunt een positief effect zal hebben op de economie en de samenleving.

“Onze brokers zullen veel meer BTC-tokens kopen naarmate de deadline nadert”, zei Bukele, verwijzend naar het tijdschema van 7 september voor de volledige implementatie van de nieuwe BTC-wetgeving.

De aankoop maakt deel uit van een Bitcoin-fonds van $150 miljoen dat vorige week is goedgekeurd door het congres van El Salvador. Het fonds zal worden gebruikt om de conversie van BTC naar Amerikaanse dollars te vergemakkelijken in de aanloop naar de implementatie van de nieuwe wet. Tegen de huidige prijzen was de aankoop van BTC iets meer dan $10,36 miljoen waard.


Is de Bitcoin wet goed of slecht voor El Salvador?

In juni van dit jaar werd El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel erkende. Hoewel de beslissing door de Bitcoin-fans werd geprezen, waarschuwden de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds dat de Bitcoin-strategie geen verstandig idee is. Ook een groot aantal burgers van het land is niet blij met de wet. Vorige week protesteerden mensen in het hele land tegen de nieuwe Bitcoin-wet.

Ondertussen heeft Bank of America vier potentiële voordelen uiteengezet voor het accepteren van Bitcoin door El Salvador. In een rapport dat in juli werd gepubliceerd, zei de bank dat de acceptatie van BTC door het land de transacties zou kunnen stroomlijnen, de financiële digitalisering zou bevorderen, meer keuze voor de consument zou kunnen bieden en het land zou kunnen openstellen voor buitenlandse investeerders.

De nieuwe Bitcoin-wet geeft Salvadoranen de mogelijkheid om Bitcoins vast te houden als onderdeel van een langetermijninvesteringsstrategie of om het in contanten op te nemen bij een van de 200 geldautomaten die in het hele land zijn geïnstalleerd. Het land bouwt ook infrastructuur ter ondersteuning van een door de staat uitgegeven Bitcoin-wallet, genaamd Chivo. De Chivo-wallet krijgt een eigen geldautomaat waarmee burgers 24 uur per dag contant geld kunnen opnemen zonder commissie te betalen.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85