Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Burgers van El Salvador protesteren tegen Bitcoin-wet

De snelle goedkeuring van een wet in El Salvador die Bitcoin als wettig betaalmiddel verklaart, is slecht ontvangen door de burgers van het land.


77% van Salvadoranen is tegen de wet

Ondanks een verbod van drie maanden op protesten om ogenschijnlijk de verspreiding van COVID te voorkomen, verzamelde een groep Salvadoranen bestaande uit linkse vakbonden, studentenverenigingen en anderen zich gisteren op de Wetgevende Vergadering om te protesteren tegen de acceptatie door het land van Bitcoin als nationale valuta.

De groep, georganiseerd door het “Block of Resistance and Popular Rebellion”, gebruikte spandoeken en slogans om te eisen dat de zogenaamde Bitcoin-wet, die BTC een wettig betaalmiddel maakt en bedrijven verplicht deze te accepteren, wordt ingetrokken. Maar de demonstranten, zoals naar schatting 77% van de Salvadoranen, vinden het een slecht idee. Activist Idalia Zuñiga zei hierover het volgende:

“Het is een wet die rechtsonzekerheid genereert. Ook kan het worden gebruikt om gebruikers te bedriegen en kan het witwassen van geld en activa te vergemakkelijken”.

Een andere demonstrant uitte haar bezorgdheid over de prijsvolatiliteit van Bitcoin. “Voor degenen die een minimumloon verdienen, heb je op het ene moment misschien $300 in Bitcoin en de volgende dag kan die $300 veranderen in $50”. Ook wees ze op de prijsdaling van BTC van $63.595 in april tot de helft van dat vandaag.

De zorgen van de demonstranten zijn niet nieuw. Grote regelgevers hebben gewezen op oplichting en witwasregelingen waarbij Bitcoin en andere cryptocurrencies betrokken zijn als aspecten die digitale activa weerhouden van wereldwijde acceptatie.


Bitcoin-wet ingevoerd zes uur na voorstel

Demonstranten kunnen ook terecht mopperen over hoe de wet tot stand is gekomen. Het is weer een herinnering is aan de controle van president Nayib Bukele over alle takken van de Salvadoraanse regering. Ondanks het feit dat een wetsvoorstel normaal gesproken een inspannend proces van studie, consultatie en aanpassing moet doorlopen, werd de Bitcoin-wet goedgekeurd in minder dan zes uur vanaf het moment dat Bukele het officieel aan het Congres presenteerde.

Hoewel het al is goedgekeurd, bepaalt de Bitcoin-wet een periode van 90 dagen om van kracht te worden. Dit betekent dat Salvadoranen in september verplicht zullen zijn om Bitcoin te accepteren. De meesten zijn er nog niet klaar voor. Uit een recent onderzoek bleek dat ongeveer 77% van de bevolking van het land de Bitcoin-wet van Bukele verwerpt. De meeste kopers en verkopers in het land gaan liever met dollars om dan met Bitcoin.

De oppositiepartij, die Bukele ooit als lid telde, heeft een rechtszaak aangespannen om de implementatie van de Bitcoin-wet te voorkomen.

 

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten