Bitcoin koers crash
Bitcoin

Bitcoin daalt naar $6.1k nadat aandelenmarkt weer zakt

De afgelopen week lag de Bitcoin koers vrij stabiel tussen het bereik van $6.450 tot $6.850. Vandaag maakt BTC eindelijk een grote stap en dat is geen positieve. De Bitcoin prijs is vandaag namelijk met zo’n 7 procent gedaald tot een dieptepunt van $6.070.

De koersdaling weerspiegelt de prestaties van de traditionele aandelenmarkten. Ook deze sloten de dag met flinke verliezen. Zo sloot de Dow Jones met een verlies van 4,06% en de S&P noteerde een verlies van 3,37%.


Bitcoin koers kan verder dalen

Al een een paar dagen lang verwachtten traders een scherpe beweging. De koers was te lang te stabiel en het volume nam af. Het lukte BTC de afgelopen week niet om boven de $6.850 uit te komen en dat was niet zo’n goed teken. Dat de aandelenmarkt in is gezakt was het startschot voor een scherpe prijsdaling.

Op het moment van schrijven is de prijs weer wat hersteld. Het lijkt erop dat $6.200 nu als ondersteuning wordt gezien. Echter, als de prijs hier weer onder zakt is de kans groot dat de prijs terugvalt naar $5.800.

De analisten van crypto beleggingsfirma Yieldt geven aan dat de prijs verder kan dalen als COVID-19 zich verder verspreidt in Amerika:

“Het COVID-19 virus spreidt zich steeds verder uit over de Verenigde Staten, waarbij het piekmoment pas over drie weken word verwacht. Gedurende deze periode zal de verhoogde volatiliteit aanhouden en achten we de kans groot dat het financiële stimulatie pakket de financiële markten niet kan weerhouden van de gevolgen. Verdere koersdalingen zijn hierbij niet uitgesloten.”


Kan Bitcoin herstellen?

Op korte termijn is het belangrijk dat de Bitcoin prijs de $6.200 om zet naar een ondersteuningsniveau. Vervolgens zou een koersstijging naar $6.335, met een hoog volume, het waarschijnlijk mogelijk maken om de $6.500 weer te bereiken.

Het is lastig te peilen hoe BTC er op dit moment voor staat. Volgens analist filbfilb is het eigenlijk onmogelijk dat de Bitcoin prijs voor mei de $10.000 zou bereiken. Ook vertelt de analist dat de $6.800 weerstand een cruciaal punt is voor BTC. Pas als deze weerstand doorbroken wordt kunnen we weer naar boven kijken.

 

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen