Ethereum,

Bitcoin daalt tot $10.000, ook Ripple en Ethereum omlaag

Vandaag is een slechte dag voor de cryptomarkt. De Bitcoin prijs daalt vandaag tot de $10.000 dollar en ook de Ripple en Ethereum koersen kleuren rood.


Bitcoin koers daalt tot $10.000 grens

Ondanks de positieve verwachtingen van verschillende crypto analisten, door de lancering van van Bakkt, zien we de Bitcoin koers vandaag tot de $10.000 dollar grens.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $10.020 dollar. Gisteren lag de Bitcoin prijs nog rond de $10.210 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met 1,9 procent is gedaald.

 

Bitcoin snelt richting een alles beslissende move. Maandag vindt de lancering van het Bakkt platform plaats en men verwacht dat dit een grote invloed op de BTC prijs zal hebben. Ook als we de grafiek analyseren lijkt de munt klaar te zijn voor grote volatiliteit. De vraag is nu of de lancering van het Bakkt platform positief of negatief gaat uitpakken.

 

Ethereum (ETH) daalt met 1,3 procent

Niet alleen de Bitcoin koers daalt vandaag. Ook de grootste altcoin ter wereld, Ethereum, ziet haar prijs vandaag terugvallen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ether rond de $216,10 dollar. 1 dag geleden lag de ETH prijs nog rond de $218,90 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 1,3 procent is gedaald.

 

De afgelopen week heeft Ethereum uitermate goed presteert. De munt steeg in de afgelopen 7 dagen namelijk met zo’n 17,8 procent. Daarmee is ETH de op 1 na best presterende altcoin.

 

Ripple (XRP) prijs daalt met 0,9 procent

Tot slot behandelen we vandaag Ripple’s XRP. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,289 dollar. 1 dag geleden lag de Ripple prijs rond de $0,291 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met een kleine 1 procent is gedaald. Ben je nou benieuwd hoe de XRP grafiek ervoor staat? In de onderstaande video vertelt crypto analist Thijs zijn verwachtingen.

 
XRP video update

Ripple heeft het hele jaar bijna geen winstgeboekt en werd door investeerders ook wel de saaiste cryptomunt van 2019 genoemd. Echter, de afgelopen week heeft ook XRP een prachtige stijging meegemaakt. In 7 dagen tijd is de munt namelijk met zo’n 11 procent gestegen.