Bitcoin Nieuws

Bitcoin december futures bereiken een prijs van $73.500

De Bitcoin worstelt al bijna een maand om een weerstand van de $60.000 te doorbreken. Maar ondanks deze consolidatiefase zijn de Bitcoin futures markten nog nooit zo bullish geweest. Terwijl reguliere spot exchanges de Bitcoin tegen een prijs van bijna $59.600 verhandelen, worden de Bitcoin contracten die in juni aflopen boven de $65.000 verhandeld.


Bitcoin futures markt

Futures-contracten worden meestal tegen een premie verhandeld, voornamelijk op neutraal tot bullish markten. Dit gebeurt voor alle assets, inclusief grondstoffen, aandelen, indexen en valuta’s. Een premie van 50% op jaarbasis voor contracten met een looptijd van drie maanden is echter hoogst ongebruikelijk.

In tegenstelling tot het perpetual contract, of inverse swap, hebben deze futures met een vaste datum geen financieringspercentage. Hun prijs zal dus enorm verschillen met die van reguliere spot exchanges. Futures met een vaste datum elimineren eventuele pieken in de financieringspercentages vanuit het perspectief van de kopers. Deze kunnen oplopen tot 43% per maand.


De premies op Bitcoin futures

De onderstaande grafiek laat zien dat zelfs tijdens de rally van 250% tussen maart en juni 2019, de basis van de futures onder de 25% bleef. In februari 2021, kwamen dergelijke verschijnselen opnieuw naar voren. De Bitcoin steeg met 135% in 60 dagen voordat de 3-maands futures-premie op 8 februari 2021 de 25% op jaarbasis overschreed.

OKEx BTC 3M-futures premie – Bron: Skew.com

Terwijl professionele handelaren de voorkeur geven aan futures met een vaste maandkalender, domineren de perpetual contracten de detailhandel. Bovendien vinden detailhandelaren het vaak te duur om premies van 10% of meer te betalen. Ook al zijn perpetual contracten (inverse swaps) duurder wanneer het financieringspercentage in overweging wordt genomen.

Hoewel het recente financieringspercentage van 0,20% per 8 uur buitengewoon is, is het zeker niet ongebruikelijk voor de Bitcoin markten. Zo’n vergoeding is gelijk aan 19,7% per maand, maar duurt zelden langer dan een paar dagen.

Een hoge financieringsgraad zorgt ervoor dat arbitragedesks tussenbeide komen, contracten met een vaste datum kopen en de perpetual futures verkopen. Een buitensporige hefboomwerking op de lange termijn drijft dus meestal de prijs van de futures omhoog, en niet andersom.

Aangezien markten voor crypto derivaten grotendeels ongereguleerd blijven, zullen inefficiënties blijven bestaan. Dus hoewel een basispremie van 50% niet normaal lijkt, moet men bedenken dat detailhandelaren geen andere middelen hebben om hun posities te versterken. Dit veroorzaakt op zijn beurt tijdelijke verstoringen, hoewel niet per se zorgelijk vanuit een handelsperspectief.

Bitcoin nieuws

CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten