Bitcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Bitcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Bitcoin-dominantie daalt naar laagste punt in 3 jaar tijd

De prijs van de Bitcoin (BTC) lijkt hard te reageren op de recente Tweets van Elon Musk. Ook de dominantie van de top cryptocurrency lijdt hierdoor; wat op zijn beurt weer goed is voor de altcoins.


Altcoins winnen dominantie terug

Inmiddels is de dominantie van Bitcoin gedaald naar 40%. Dit is het laagste niveau sinds juni 2018, volgens gegevens afkomstig van CoinMarketCap. Het dieptepunt voor BTC ligt momenteel op 33% van de gehele crypto-markt. Dit werd destijds op januari 2018 bereikt. Een mogelijke reden voor het recentelijke verlies van de BTC-dominantie zijn de Tweets van Elon Musk. Hieruit werd duidelijk dat Tesla wellicht zijn BTC-belangen binnenkort zal verkopen. Dit zorgde voor een crash van circa 15% in minder dan een dag tijd.

Dit is op zijn beurt echter weer goed voor de altcoins. Waar de Bitcoin aan dominantie verliest, winnen de altcoins. Dit heeft geresulteerd in een gecombineerde altcoin kapitalisatie van $1.25 biljoen. Vorige week zette de altcoins een record neer van circa $1.5 biljoen.


Ethereum vertegenwoordigt bijna helft marktkapitalisatie Bitcoin

Alhoewel Bitcoin sinds zijn hoogste punt in april dit jaar met ongeveer 35% gedaald is, hebben meerdere altcoins aanzienlijk minder geleden. Een voorbeeld hiervan is Ethereum (ETH), dat met ongeveer 25% gedaald is, nadat het zijn huidige hoogtepunt bereikte op 12 mei. Ethereum heeft ook grote sprongen gemaakt in termen van marktkapitalisatie, want de huidige grootste altcoin vertegenwoordigt inmiddels ongeveer 19% van de marktkapitalisatie van cryptocurrencies.

Een aantal altcoins lijken zich echter te herstellen, ondanks de huidige bearish trend. Een voorbeeld hiervan is Cardano (ADA), die op 16 mei 2021 zelfs een all-time-high heeft neergezet van $2.45 per stuk.

Bitcoin nieuws

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten