Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin dominantie zakt bijna onder 50% – goed nieuws voor altcoins

De Bitcoin dominantie daalt nu al een tijd lang en zakt vandaag zelfs bijna tot onder de 50%. Dat zou kunnen betekenen dat de prijzen van altcoins spoedig enorm omhoog zullen schieten.


De magie begint wanneer het niveau van 50% doorbreekt

Ook vandaag is weer een matige dag voor Bitcoin handelaren. De prijs zit namelijk vast rond een niveau van $54.000 – $55.000. Aan de andere kant presteren een aantal altcoins, zoals Ethereum en Uniswap juist uitermate goed. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Bitcoin dominantie vandaag gezakt is tot 50 procent.

Bitcoin verliest dus marktaandeel ten opzichte van altcoins en een doorbraak van het 50% niveau, dat al meer dan drie jaar stand houdt, zou kunnen betekenen dat altcoins nog veel meer terrein zullen gaan winnen.

BTC dominantie zakt tot 50% – Bron: Tradingview

Het is historisch gezien namelijk zo dat elke keer dat Bitcoin de 50% dominantie verliest, de prijzen van altcoins als Ethereum omhoog schieten. Dit zou betekenen dat we eindelijk in een alt-season terecht zijn gekomen. Mocht de geschiedenis zich herhalen, dan zou het altcoin-investeerders als muziek in de oren klinken.

“De magie begint wanneer het 50% niveau breekt”, vatte het populaire Twitter-account CryptoBull vorige week samen.

Bitcoin nieuws

Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt” Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt”
Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten