Dogecoin Nieuws, Ethereum Nieuws

“Ethereum ziet er enorm Bullish uit”

Volgens verschillende analisten ziet Ethereum er enorm bullish uit. Zeker als je kijkt naar de ETH/BTC grafiek.


Waarom stijgt Ethereum ten opzichte van de Bitcoin?

Ethereum presteert vandaag uitermate goed. Ten opzichte van de dollar is de koers vandaag namelijk met 9,8% gestegen. Opvallend is dat we vandaag niet een zelfde soort prijsstijging zien bij de Bitcoin. De BTC prijs is in de afgelopen 24 uur namelijk met 0,42% gedaald. Hierdoor bereikt het ETH/BTC paar vandaag zijn hoogste niveau sinds begin februari. Gezien de technische uitbraak van het ETH/BTC paar verwachten handelaren spoedig een enorme Ethereum rally.

ETH/BTC 4-uurs grafiek: Bron: Tradingview

In de afgelopen 24 uur won de altcoin-markt weer kracht ten opzichte van de Bitcoin. Hierdoor daalde de Bitcoin dominantie index tot 50,7%, wat het laagste niveau is sinds de zomer van 2018.

Eén van de belangrijkste redenen dat de altcoins vandaag stijgen is omdat ze een paar dagen geleden veel harder zijn gedaald dan de Bitcoin. Toen Bitcoin begon te consolideren en stabiliseren, begonnen altcoins een relieve rally te zien, geleid door Ethereum en BNB. Nadat de futures-markt zich herstelde nam ook de lust naar altcoins toe. Dit stimuleerde de vraag naar Ethereum, BNB, Dogecoin en vele andere cryptocurrencies.

Volgens verschillende analisten ziet ETH er nu zo bullish uit dat het kan leiden tot een parabolische rally. Een handelaar genaamd ‘Crypto Capo’ zei zelfs: “ETH / BTC gaat het concept van parabolisch herdefiniëren.”


Andere data ziet er ook bullish uit

Niet alleen de prijsgrafieken zien er mooi uit, maar ook gegevens van CryptoQuant laten een positief vooruitzicht zien. Zo stijgt de hoeveelheid ETH-tokens die wordt gestaked op het Ethereum 2.0. netwerk.

Totale waarde dat gestaked is op ETH 2.0 – Bron: CryptoQuant

Dit vermindert het circulerende aanbod van ETH op exchanges, wat opwaartse druk zou moeten uitoefenen op de prijs van de altcoin.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten